Şehirde önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve dönemin bürokratlarına, Sayıştay tarafından 200 milyon TL’lik zimmet çıktı söylentileri aldı başını gitti. Söylentilerin artması üzerine bir açıklama yapan Başkan Yılmaz, rakamın doğru olmadığını belirtti ve; “Bu bir zimmet değil bu rutin bir sorgudur. Ayrıca hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok. Rutin işler, suyu bulandırmayın” dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nde önceki dönemin başkan ve bazı bürokratlarına Sayıştay denetiminde zimmet çıktığı haberleri üzerine, eski Başkan Yücel Yılmaz bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Bunlar rutin işler, suyu bulandırmayın” dedi.

“BU BİR ZİMMET DEĞİL

BU RUTİN BİR SORGUDUR”

Sayıştay’ın yapmış olduğu son denetimin Türkiye’nin tüm Büyükşehir, İl ve İlçe Belediyeleri’nde yapılan rutin denetimlerden olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, bürokratların vereceği savunmalar sonrası nihai rapor çıkmadan söylenenlerin hiçbirinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Yılmaz sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Öncelikle şunu söyleyeyim bu bir zimmet değil bu bir sorgudur ve rutin bir süreci kapsamaktadır. Sayıştay denetçileri her yıl belediyeleri denetlemeye geldiklerinde tam olarak anlaşılamayan dosyalar, atamalar ve ihalelerle ilgili daha ayrıntılı bilgi almak ve iş takibi yapmak amacıyla bürokratlara yazılı olarak soru sorarak işlem yaparlar. Belediyemizin çok kıymetli bürokratlarının yapacağı savunmalar ve savunma ekinde yer alacak kanıtlayıcı belgeler neticesinde konunun açıklığa kavuşacağına olan inancım tamdır.

Sayıştay Başkanlığı her yıl belirli bir takvimle belediyeleri, su-kanalizasyon idarelerini ve bağlı kuruluşları denetler. Bu denetlemeler esnasında belediyelerin personel çalıştırma şartlarından satın alımlarına tepeden tırnağa her dosyayı inceler. Akabinde tespit ettiği bulgular kapsamında ilgili kişilerden savunma ister. Yapılan savunmalar sonucunda Sayıştay bulgularını tekrar ele alır ve gerekli düzeltmeleri yapar. En son Sayıştay Başkanlığı kendi web sitesinden kurumlarımızın nihai raporunu yayımlar.

Son günlerde kamuoyuna pompalanan haberlerle ilgili henüz ilgili bürokratlarımız savunmasını yapmış değil! Sayıştay savunmalar sonucunda bulguları tekrar değerlendirmiş değil ve nihai rapor da henüz yayımlanmadı.”

 

“HESABINI VEREMEYECEĞİMİZ HİÇBİR ŞEY YOK”

Açıklamasında geçmiş yıllarda da bu tür sorgular yapıldığını hatırlatan Başkan Yılmaz, “Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey yok” dedi. Yılmaz, daha öncede Atatürkçü Düşünce Derneği ve İlim Yayma Cemiyeti gibi kamu yararına çalışan birçok dernek ve vakfın binalarının tadilat edilmesi ile ilgili sorgulamalar yapıldığını ilgili arkadaşların haklı bulunarak dosyaların kapandığını söyledi.

Yılmaz; “Yine bizim dönemimizde meclis üyelerimize gelen sorgular bilgi ve belgeler ile savunularak dosyalar kapatıldı. Allah’a şükür hesabını veremeyeceğimiz hiçbir şey olmadı olmazda; çünkü biz Balıkesir halkı için dertlendik Balıkesirlilerin refahı ve huzuru için gece gündüz çalıştık.

Bu yılki sorgular personel kadro ve ünvan değişiklikleri, muhtarlarımızın bilgi, deneyim ve tecrübelerinin arttırılması ile ilgili muhtarlarımıza yapılan teknik geziler, başarılı sporcularımıza hediye dağıtılması gibi 34 konuda yaklaşık 70 bürokratımızı kapsamaktadır. Bu bürokratlarımızın büyük çoğunluğu hala Büyükşehir Belediyemizde aynı aktif görevlerini sürdürmektedir. Dolayısı ile yersiz ve faydasız bu tür konular ile hem çalışanlarımızı hem de şehrin gündemini meşgul etmenin bir anlamı yok.”

 

YILMAZ: “RUTİN İŞLER, SUYU BULANDIRMAYIN!”

Hakkındaki 200 milyon TL’lik zimmet çıktı söylentilerinin gerçek olmadığını ifade eden Yılmaz, sözlerini şu şekilde tamamladı: “Balıkesir’deki malum çevreler; hizmet ve yatırım üretme konusundaki kapasitesizliklerinin her geçen gün daha da ayyuka çıkmasını bir türlü engelleyemediklerinden bu şekilde manipülatif gündemlerle suyu bulundurmaktadır.

Ben bu şehirde 10 yıl belediye başkanlığı yaptım. Her sene denetlendim. Devlet denetler bürokratlarına sorar. Bu normal bir süreçtir. İzmir Belediyesi’nde de Edremit’te de Edirne’de de olur bu.

Ben birlikte çalıştığım tüm arkadaşlarıma güveniyorum. Allah’a şükür hiçbir yanlış iş için talimatımız hiçbir yanlış işte de imzamız olmadı.

Bundan önceki 10 yılda olduğu gibi nihai raporlar çıktığında ve sorgular sonuçlandığında şehrimiz bizim nasıl şeffaf ve hesap verilebilir bir belediye yönettiğimizi bir kez daha görecektir.”

 

HABER: HABER MERKEZİ