Ayvalık ilçesinde yapımı tamamlanan 6 derslikli Mehmet Can Övünür Anaokulunun açılışı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Eğitimde başarı, ancak sevgi ve fedakârlıkla mümkün olur ilkesini benimseyen Hayırsever Mehmet Can Övünür, Ayvalık'ın çocuklarına ışık tutmaya devam ediyor. Ayvalık'ı çok seven Mehmet Can Övünür, tüm mal varlığını Ayvalık'ın geleceği olarak gördüğü çocukların eğitimine vakfederek bu amaçla Mehmet Can Övünür Anaokulu ve Atatürk İlkokulu yeni binasını Ayvalık'a kazandırdı.

Mehmet Can Övünür Anaokulunun açılış programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar ve öğrenci gösterileri ile devam etti.

Hayırsever Mehmet Can Övünür'ün katkısı ile eğitime kazandırılan okulun açılış programına Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Ayvalık Kaymakamı Hasan Yaman, Balıkesir İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurettin Alkan, Balıkesir İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hayırsever Mehmet Can Övünür açılışta yapmış olduğu konuşmasında şu ifadeleri kullandı, "Bugün burada, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için bir araya geldik. Eğitime gönül vermiş bir birey olarak, Ayvalık'ta böyle bir projeye imza atabilmenin gururunu yaşıyorum. Yıllardır bu güzel ilçede edindiğim dostluklar ve yaşadığım anılar, beni Ayvalık'ın çocuklarına daha iyi bir gelecek sunma konusunda motive etti. Eğitim, bir bireyin ve dolayısıyla bir toplumun gelişiminde en önemli unsurdur. Bu bilinçle, Mehmet Can Övünür Anaokulunu sizlere kazandırmış olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bu projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum."

Açılışta konuşan Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, eğitime yapılan yatırımların çocukların geleceğine yapılan yatırımlar olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Bugün burada, eğitim adına çok önemli bir adım atıyoruz. Hayırseverimiz Mehmet Can Övünür'ün bu anlamlı katkısı sayesinde, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız daha iyi koşullarda eğitim alacak. Eğitime yapılan her yatırım, ülkemizin ve milletimizin geleceğine yapılan bir yatırımdır. Bu okulumuzun da Ayvalık'ın eğitimine ve çocuklarımızın geleceğine büyük katkılar sağlayacağına inanıyorum. Mehmet Can Övünür'e fedakarlığından dolayı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum."

Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir okul açılışında yaptığı konuşmasında; "Eğitim, bir toplumun can damarıdır ve bu damar, böylesi anlamlı katkılarla güçlenir. Ayvalık'ın çocukları, geleceğe umutla bakacakları bir yuvaya daha kavuştu. Eğitimde hedeflerimize ulaşmak için, böyle anlamlı desteklerin çok büyük önemi var. Mehmet Can Övünür Anaokulu, bu anlamda hem çocuklarımız hem de ilçemiz için büyük bir kazanım. Çocuklarımızın geleceğine yapılan bu yatırım, onların başarılarına da yansıyacaktır. Hayırseverimiz Mehmet Can Övünür'e katkılarından dolayı teşekkür ediyor, okulumuzun hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

HABER: HABER MERKEZİ