VİDEO HABER İÇİN AŞAĞIYA İNİNİZ

Genel seçimlere kısa bir süre kala Balıkesir'de vatandaşlara "6'lı masanın adayı olarak kimi görmek istersiniz?" diye sorduk. Balıkesirlinin cevabı ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş oldu.

Türkiye iyiden, iyiye seçim atmosferine girerken, sandığın Haziran ayı beklenmeden vatandaşın önüne gelmesi gündemde.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti grup toplantısında 18 Haziranda gerçekleşmesi beklenen Genel seçimin 14 Mayıs tarihinde gerçekleşebileceğine işaret etti.

Seçim tarihinin konuşulduğu şu günlerde 6'lı masanın adayının kim olacağı ise hala netlik kazanmadı.

Biz de siyasetin gündeminde olan genel seçimi ve 6'lı masanın kimi aday göstermesini istersiniz diye Balıkesirli vatandaşlara sorduk.

Sorumuza cevap veren Balıkesirlilerin yüzde 53'ü Mansur Yavaş cevabını verdi. Yüzde 16'sı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ismini söylerken, yüzde 13'ü ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu, yüzde 10 ise İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i 6'lı masanın adayı olarak görmek istediğini belirtti. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan yüzde 5, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise yüzde 3'te kaldı.




KAYNAK: İHA