Aydeniz Et şirketinin sahipleri Yusuf Yalçın ve Mustafa Yalçın kardeşler İvrindi’ye yaptıkları 4,5 milyon Avro’luk yatırım ile sektörde Aydeniz Et ismini marka haline getirerek Balıkesir kuzu etini önce Türkiye ardından Orta Doğu’ya ulaştırmak istiyor.

Balıkesir’in İvrindi ilçesine Aydeniz Et adıyla 4,5 milyon avroluk bir et entegre tesisi kuran ve uzun vadede yatırımları devam edecek olan Yusuf-Mustafa Yalçın kardeşler Balıkesir’in görsel ve yazılı basınını tesiste ağırlayarak Balıkesir’e kazandırdıkları örnek ve modern tesisi tanıttılar.

Balıkesir’in İvrindi ilçesine bağlı Küçükyenice Köyünden olan ve uzun yıllardır Almanya’da ikamet eden ve Avrupa’nın en büyük kargo şirketinin sahipleri olan Yalçın kardeşler neden Balıkesir’e böyle bir yatırım yaptıklarını ve gelecek için şirketin planlarını basınla paylaştılar.

İlk olarak basına tesisi gezdiren iki kardeş daha sonra gazetecilere ünlü Balıkesir kuzusu ikram etti. Sohbet havasında geçen ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan iş insanı Yusuf Yalçın ve Mustafa Yalçın kardeşler amaçlarının Aydeniz Et’i bir marka haline getirerek önce Türkiye ve ardından Dünyaya tanıtmak olduğunu söylediler.

 

 

YUSUF YALÇIN: “BİR BALIKESİRLİ OLARAK BİR BALIKESİR MARKASI OLMAK İSTİYORUZ”

Programda ilk olarak konuşan Yusuf Yalçın; “Bizim Aydeniz Et olarak ülke genelinde planladığımız yatırımlarımız var. Buna doğduğumuz Balıkesir’de başladı, kasap şubelerimizi açarak işe başladık. Aynı şekilde döner üzerine planlarımız var ve döner şubemiz açıldı. Sokak lezzetleri projemiz var, oda önümüzdeki iki hafta sonra açılacak. Bu zaman içerisinde de ileri işlenmiş ete Nisan ayı içerisinde geçeceğiz. Sucuk, sosis, salam, füme etler Aydeniz markasıyla bir Balıkesir markası olarak Türkiye başta olmak üzere Orta Asya’ya dağıtım ve satışını yapacağız.

Biz bir Balıkesirli olarak bir Balıkesir markası olmak istiyoruz. Ette ve kuzuda. Bu bizim en büyük hedefimiz.

Tesisi kurma aşamasında 2 yıl önümüze kamusal zorluklar çıkardılar ama İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz göreve gelince bize destek çıktı ve yatırım yapmamıza katkı sağladı.

Ayrıca sağlam bir ekibimiz var. Bu süreçte dönere yöneldik ve dönerde markalaşma hedefimiz var. Bu yıl içinde 40 şubeye ulaşmak istiyoruz. Kasap, et, sokak lezzetleri şubelerimizi arttırmak gibi hedeflerimiz var. En büyük hedefimiz ise Balıkesir kuzusunu Aydeniz Et markasıyla Orta Doğuda ihracatına başlamak istiyoruz.

Burası ayrıca bakanlığın kırsal kalınma nezlinde IPARD yatırımları içinde örnek tesis seçildi. Burası Balıkesir ve bizim için guru verici çalışmalar” dedi.

 

MUSTAFA YALÇIN: “HEDEFLERİMİZ BÜYÜK DAHA İÇİN BAŞINDAYIZ”

Daha sonra konuşan Mustafa Yalçın ise abisiyle birlikte hayallerinin hep bir hayvan çiftliği kurmak olduğunu ve bu hayali Balıkesir’in İvrindi ilçesinde gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çeşitli engel ve zorluklara rağmen 10 ay gibi kısa bir sürede doğdukları İvrindi ilçesine et entegre tesisinin inşaatını tamamladıklarını ve sektöre olan yatırımlarının devam edeceğini söyleyen Yalçın; “Biz deden hayvancılıktan geliyoruz. Hayalimiz köyümüze bir çiftlik kurmaktı. İlk önce çiftliği kurduk ve mezbaha yapma kararı verdik. Karşı çıkanlar oldu. Siz yapamazsınız diyenler oldu. Parantez açarak söylemek istiyorum biz Almanya’da 1300 kişi çalıştıran Avrupa’nın en büyük kargo şirketinin sahipleriyiz. Amazon’un en büyük dağıtım şirketiyiz.

Aydeniz Et bir yıldır farklı kollardan büyüyor ve biz daha işin başındayız. Bizim hedefimiz Balıkesir değil, İstanbul, Bursa ve İzmir’de Aydeniz Et’i ve Balıkesir kuzusunu en iyi şekilde tanıtmak.” Dedi.




KAYNAK: İHA