Memur ve emeklilerin gözü kulağı, Ocak 2025’te yapılacak maaş zamlarında. Özellikle Eylül ayı enflasyon verileriyle birlikte, 3 aylık enflasyon farkı netleşmeye başladı ve maaş zammı için kritik ipuçları ortaya çıktı. Peki, memur ve emekli maaşlarına ne kadar zam yapılacak?

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı enflasyon oranlarıyla, emekli ve memurların alacağı zam farkı belli oluyor. Peki, bu zam farkı ne kadar oldu ve Ocak 2025’te maaşlara nasıl yansıyacak? En merak edilen detaylar haberin sonunda…

 

Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarına ait enflasyon verileri açıklandı ve memurlar ile emeklilerin maaşlarına yansıyacak zam farkı netleşmeye başladı. Temmuz ayında enflasyon %3,32, Ağustos’ta %2,47, Eylül’de ise %2,97 olarak kaydedildi. Bu veriler ışığında, 3 aylık toplam enflasyon farkı %8,92’ye ulaştı.

 

SGK ve Bağ-Kur emeklileri için %8,92’lik zam farkı hazır. Ancak memurlar ve memur emeklileri için enflasyon farkı alabilmek adına %0,99’luk bir ek artışa daha ihtiyaç var. Bu farkın oluşması halinde, memurlar toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkını da alacaklar.

 

Ocak 2025’te Ne Kadar Zam Gelecek?

Memurlar ve memur emeklileri Ocak 2025’te %15’lik toplu sözleşme zammı alacak. Ancak nihai zam oranı, ekim, kasım ve aralık aylarındaki enflasyon oranlarına göre netleşecek. Şu ana kadar hesaplanan %8,92’lik farkla birlikte, bu oran daha da artabilir. Yani, Ocak ayında memurlar ve emekliler için ciddi bir zam söz konusu olabilir.

 

HABER: HABER MERKEZİ