Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile Özbekistan Gülistan Devlet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ile Gülistan Devlet Üniversitesi arasında, öğrenci değişimi, ortak akademik yayın çalışmaları ve doktora sonrası araştırmacı programları gibi eğitim-öğretim ile kültürel alanda iş birliği yapılmasını öngören protokol imzalandı.

BANÜ adına Rektör Prof. Dr. İsmail Boz’un imzaladığı protokolü, Gülistan Devlet Üniversitesi adına Gülistan Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Tadjievich Khodjiev imzaladı.

İmza töreninin ardından kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, aktif iş birlikleri yürütmenin ve öğrenci-personel hareketlilikleri konularında ortak çalışmalar yapmanın her iki devlet ve üniversiteler arasındaki ilişkilere olan faydasına değindi. Rektör Boz, “Kardeş ülke Özbekistan ile olan ilişkilerimizi güçlendirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu protokol, her iki üniversite arasında sadece eğitim ve araştırma alanında değil, kültürel bağların da derinleşmesine katkı sağlayacak. Öğrenci ve personel hareketlilikleri, ortak projeler ve yayınlar aracılığıyla bilgi paylaşımını artırarak, dostluğumuzu pekiştirecektir” dedi.

 

 

HABER: EBRU KANTARLIOĞLU