AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ile CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın sosyal medya hesapları üzerinden yaptıkları atışmaya son noktayı Canbey koydu. CHP’li Sarı’yı hizmet yapmamakla suçlayan Canbey, “Benim Balıkesir’de neler yaptığımı sağır sultan bilir ama sen bilmek istemezsin, çünkü işine gelmiyor” diyerek yanıt verdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey ve CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın sosyal medya hesapları üzerinden birbirlerine yönelik yaptığı eleştirisel paylaşımlar, Mustafa Canbey’in açıklamalarıyla son buldu. Serkan Sarı’nın hizmet yapmamakla suçladığı Milletvekili Canbey, yapılan çalışmaları özetledi.

Balıkesir’e yapılan ve yapılmayan hizmetlerle ilgili olarak AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’yı hedef alan açıklamalarıyla başlayan atışma, yine AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey’in paylaşımıyla son buldu.

İkili arasında geçen hizmet, faturalar, verilen vaatler ve algı operasyonlarını konu alan münakaşada AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, Serkan Sarı’ya yaptığı hizmetleri anlatarak Sarı’nın yersiz eleştirilerine cevap verdi.

BALIKESİR İYİ İSE BU
AK PARTİ POLİTİKALARININ SONUCUDUR

Canbey, Balıkesir’in Türkiye’nin yükselen biri yıldızlarının olmasının sebebinin AK Parti politikaları olduğunu söyleyerek açıklamalarına şöyle başladı: “Balıkesir’imizde altyapıdan üstyapıya, tarımdan eğitime, her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Bugün Balıkesir, Türkiye’nin yükselen yıldızlarından biri olduysa, bu AK Parti’nin politikalarının bir sonucudur. Sizin algılarınızla değil, milletimizin vicdanıyla hareket eden bir partiyiz.”

ÖYLE SALLAMAKLA OLMAZ BU İŞLER

Sözlerinin devamında bu işlerin sallamakla olmayacağını belirten AK Partili Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’ya şu sözlerle seslendi: “Şöyle kafanı kaldır ve yapılanlara bir bak, “öyle koftiden sallamakla, siz ne yaptınız ki?” demekle olmaz bu işler… Her söylediğimiz sözün ayakları yere basacak. Benim Balıkesir’de neler yaptığımı sağır sultan bile bilir, milletimiz bilir ama sen bilmek istemezsin çünkü işine gelmiyor. Balıkesir’in çiftçisi ve domatesi için verdiğim mücadeleyi Balıkesirli hemşehrim bilir ama sen bilmezsin.”

VEKİLLİĞİ HİZMET DEĞİL, ŞOV YAPMAK ZANNEDİYORSUN

2 dönemdir milletvekilliği yapan AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP’li Serkan Sarı’ya milletvekilliği dersi verdi. Milletvekillinin amacının şov yapmak değil, hizmet yapmak  olduğuna vurgu yapan Canbey: “Sadece çıkar, şov yaparsın. Vekilliği hizmet yapmak değil, şov yapmak zannediyorsun. Hani diyorsun ya “hodri meydan” bu işleri biraz öğren, her mecrada konuşuruz. Bizim kimseden korkumuz yok. Ne yaptığımızı ve ne yapmadığımızı kendimiz de biliriz, milletimiz de bilir. Çok şükür şeffaf ve sade bir hayatımız var. Biz zaten her daim meydanlarda, hemşehrilerimizin içindeyiz. Milletin içinde miyim, değil miyim dön de bir hemşehrilerime soruver, bana sormana gerek yok” dedi.

CANBEY, ATIŞMADA HİZMETLERİ ANLATARAK NOKTAYI KOYDU

AK Partili Canbey, sosyal medya üzerinden Serkan Sarı ile yaptığı atışmada son noktayı AK Parti’nin Balıkesir’de yapmış olduğu hizmetleri anlatarak koydu. Canbey: “Sorunları yerinde tespit ediyor, çözümleri bir bir hayata geçiriyoruz. Bu arada sana zahmet AK Parti olarak şu yaptığımız işlere bir göz atıver: OSB nereden nereye gelmiş, şehrimizin ihracat ve üretim kapasitesi ne olmuş. Kaç tane hastane yapmışız ve yapmaya devam ediyoruz. Yaptığımız sağlık yatırımlarına bir araştır bakalım. Öğrenci yurt kapasitemiz nereden nereye gelmiş…Kapasiteyi kaça çıkarmışız. Üniversite kampüsüne gidip, öğrencileri bir ziyaret et ve yaptığımız yurtları bir gör emin ol farklı bakmaya başlayacaksın.  Gençlerimiz için yaptığımız ve yapmaya devam ettiğimiz yatırımlarımızı öğrenmek istiyorsan il müdürümüze bir sor bu kadar zor değil. Yaptığımız yollar/otobanlar altyapı yatırımları ortada (Tavsiyem Balıkesir çevre yolunu bir ara kullan. Belki önyargıların değişir) Birçok ilçemiz doğalgaza kavuştu. Hala da çalışmalarımız devam ediyor. Ama sen hala ne yaptınız diye sorarsın. Milli Eğitim alanında çok geriye gitme sadece son 5 yılda neler yapmışız kaç okul yapmışız/yenilemişiz. Hele bir bak! Tarım ve sulama alanında Balıkesir ülkemizin en fazla yatırım alan illerin başında geliyor. Yapılan baraj ve göletlerin sayısının bir bak neler yapılmış. Fazla söze ne hacet. Sayın Sarı, gerçekler bunlar. Tüm bunları hemşehrilerimiz de biliyor, takdir ediyor. Aslında siz de çok iyi biliyorsunuz ama yine de algı oluşturmaya çalışmaktan vazgeçmiyorsunuz” ifadelerine yer verdi.

Canbey, sözlerini geçtiğimiz tarihlerde gittiği yerlerden örnek vererek tamamladı. Canbey: “Kim kimi takip ediyor meselesine gelince. Bakınız sadece geçen üç programla ilgili size kısa kısa ipuçları vereyim; 22 Eylül’de Gökköy’e gittim, hemen arkamdan 26 Eylül’de siz de gittiniz. 4 Eylül’de İvrindi Belediyesi’ni ziyaret ettim, 25 Eylül’de siz de ziyarete gittiniz. 21 Eylül günü Balkesirimizin maçını hemşehrilerimizle izlemeye gittim, son 15 dakikada yine oradaydınız.”

HABER: BUSE ASLAN