Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale’de yer alan kurum/ kuruluş ve işletmelerin ihtiyaçları doğrultusunda bu sene dört farklı Teknik Destek Programı ilan etti. İlan edilen Teknik Destek Programlarında 3 dönem geride kalırken son dönem için başvurular devam ediyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyetlerini yürüten GMKA, Teknik Destek Programları ile vermiş olduğu desteği Balıkesir ve Çanakkale’de yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, kurumsal kapasitesini artırmak isteyen, bu konuda hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla veriyor.

TEKNİK DESTEK PROGRAMLARI 4 FARKLI BAŞLIKTA VERİLİYOR

GMKA 2024 yılında uyguladığı; Yenilikçi Turizm, Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi, Yönetim Danışmanlığı ve Beşeri ve Sosyal Gelişim başlıklı 4 farklı Teknik Destek Programı için son dönem için başvuruları bekliyor.

Yenilikçi Turizm Teknik Destek Programı için; Bölgede eğitim verme, program ve proje hazırlanmasına katkı sağlama, geçici uzman personel görevlendirme, danışmanlık sağlama, lobi faaliyetleri ve uluslararası ilişkiler kurma konularında destek sağlanmasını hedefleniyor. Güney Marmara Bölgesi Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Teknik Destek Programı için; Bölgede sanayinin planlı gelişmesini sağlamak amacıyla ortak altyapıya sahip ve çevresel sürdürülebilirliği önceliklendiren yeni yatırım alanları oluşturulması ve mevcut yatırım alanlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

BEŞERİ VE SOSYAL GELİŞİM PROGRAMI İLE KADIN İSTİHDAMININ ARTIRILMASI HEDEFLENİYOR

Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı ile; Bölge’de faaliyet gösteren işletmelerin üretim, planlama, lojistik ve idari süreçlerinde verimliliğin artırılması ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi hedeflenirken, Beşeri ve Sosyal Gelişim Teknik Destek Programı ile de Bölgede yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden hususlarda kapasitelerinin geliştirilerek bölgede beşeri ve sosyal gelişime katkı sunulması amaçlanıyor. Bununla birlikte Kalkınma Ajansları 2024 yılı Kadın Girişimciliği / Kadın İstihdamı Teması kapsamında kadınlara yeni beceriler kazandırılması, bilgi-becerilerinin artırılması ve girişimlerini kurmaları için profesyonel destek sağlanması ile kadın istihdamının artırılması hedefleniyor.

Programlarda belirtilen önceliklere, proje başına destek miktarlarına, proje süresine ve kimlerin başvurabileceğine GMKA kurumsal web sitesi www.gmka.gov.tr üzerinden “Açık Destek Programları” kısmından ulaşılabiliyor. Başvurular yine web sitesi üzerinden alınırken son başvuru tarihi 31 Ekim 2024 olup aynı gün saat 23:59’a kadar yapılması gerekiyor.

HABER: HABER MERKEZİ