Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, üniversitede gerçekleştirilen açılış töreniyle yeni döneme merhaba dedi.

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Programa Rektör Boz’un yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Ebru Kaya Mutlu, basın mensupları, akademik ve idari personel ile öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, BANÜ’nün kuruluşu, gelişimi ve hedefleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunarak yeni eğitim döneminin umut ve başarılarla dolu olmasını diledi. BANÜ’nün yarına umut olacak nesiller yetiştirme gayreti içerisinde olduğunu söyleyen Rektör Boz, akademik yılı açılış törenine teşriflerinden dolayı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teşekkürlerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

Programda kürsüye çıkarak “Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Türkiye” konulu açılış dersini veren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Türk tarihini kronolojik olarak ele alarak, Türk Milletinin tarih sahnesindeki yerini ve gelişimini derinlemesine analiz etti. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Cumhuriyetin ikinci yüzyılına adım attıkları bu anlamlı dönemde, tarihin sadece bir geçmiş olmadığını, aynı zamanda geleceğe yön veren bir ışık olduğunu vurgulayarak, katılımcılara tarihsel bilincin ve kültürel kimliğin önemini hatırlattı. “Sevmek, bilmek, üretmek ve yönetmek” kavramlarının da önemine değinen Kızıltoprak, öğrencilere öğütler vererek “Geleceğimizin mimarı gençlerimiz, konuşmamın sonunda sizlere 4 başlık üzerinden bir büyüğünüz olarak bazı nasihatler aktarmak istiyorum. Tarihimizi seveceğiz, çok okuyacağız ve nihayetinde bileceğiz, bilim, sanat ve fikir üreteceğiz ve tarihte olduğu gibi tekrar yöneteceğiz” ifadelerini kullandı. Kızıltoprak konuşmasını yeni eğitim-öğretim yılının tüm akademik ve idari personelimiz ile öğrencilere başarı getirmesini dileyerek sonlandırdı.

Konuşmasının ardından BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz tarafından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a teşekkür belgesi ve kitap takdim edildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

 

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA