Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, hayvanların yaşam koşullarını iyileştirmek için toplumsal farkındalığın önemine vurgu yaparak 4 Ekim Dünya Hayvanları Günü’nü kutladı.

4 Ekim Dünya Hayvanları Günü nedeniyle Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu bir mesaj yayınladı. Vali Ustaoğlu yayınladığı mesajına Hayvanlar Günü’nün ne anlama geldiğini anlatarak başladı.

Devletin, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile hayvanlara kasıtlı olarak kötü davranmayı, acımasız ve zalimce işlem yapmayı, dövmek, aç ve susuz bırakmayı, aşırı soğuğa ve sıcağa maruz bırakmayı, bakımlarını ihmal etmeyi, fiziksel ve psikolojik acı çektirmeyi yasakladığını söyleyen İsmail Ustaoğlu; “Valiliğimizce, 2021 yılında Sokak Hayvanlarını Koruma ve Besleme Grubunun teşkili ile başlatılan hayvan, çevre ve doğanın etkili bir şekilde korunması çalışmalarında önemli aşamalar kaydedilmiştir” dedi.

4 Ekim’in hayvanların yaşam koşullarını korumak için önemli bir fırsat olduğundan bahseden Vali Ustaoğlu sözlerinin devamında; “Evlerimizde, sokaklarımızda, çiftliklerimizde ve doğal yaşam alanlarındaki hayvanların yaşam koşullarını korumak, iyileştirmek, onların bizler için önemini herkese benimsetmek için önemli bir fırsat olan bu özel gün dolayısıyla toplumumuzun bütün kesimlerinde hayvanları koruma bilincinin yerleşmesiyle yaşadığımız şehrimizi ve eşsiz zengin çeşitliliğe sahip doğamızı daha güzel hale getirebileceğimize inanıyor, Balıkesir’li hemşehrilerimize ve bütün vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diyerek sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN