"Sanatta Somut Geometrik Yaklaşım: Kandinsky, Mondrian ve Malevich" başlıklı seminer, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.

"Türkiye Yüzyılının Başında" seminer serileri kapsamında Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi tarafından “Sanatta Somut Geometrik Yaklaşım: W. Kandinsky, P. Mondrian, K. Melevich” konulu seminer düzenlendi.

Prof. Dr. Aziz Sancar Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Tolga Şenol konuşmacı olarak katılım sağladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından kürsüye çıkan davetli konuşmacı Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Tolga Şenol; soyut sanat kavramı, soyut sanat kavramının plastik sanatlarla olan ilişkisi, soyut sanat kavramını oluşturan düşünce ve olaylar ve soyut sanat kavramı bağlamında Wassily Kandinsky, Piet Mondrian ve Kazimir Malevich’in geometrik soyut eserlerinin biçim-anlam ilişkisinde çözümlenmesi konularına değindi.

Öğrenciler ve akademisyenlerin yoğun ilgisiyle gerçekleşen seminer, davetli konuşmacı Bursa Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Tolga Şenol’a verilen teşekkür belgesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

 

HABER: SENEM İMREN KARACA




KAYNAK: İHA