Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediyesi Spor Dairesi bünyesine iki yeni isim katıldı. Aytekin Durmaz ve Menderes Gümüşdal. Her ikisine de bu işin duayeni desek cuk diye oturur.

Aytekin Durmaz; Balıkesir’imizin efsane öğretmenlerinden Naim Hocamızın oğlu. Eski adı ile Sanat Okulu'nun uzun yıllar müdürlüğünü yapan hocamız, Milli Eğitim Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü görevinde de bulundu.

Hani derler ya eski büyüklerimiz; "otu çek, köküne bak" İşte tamda böyle.

CV ve özgeçmiş başarılarla dolu. Ulusal Futbol Hakemi. Üniversitemizin Spor Daire Başkanlığı. Oğlumun BESYO öğrencilik yıllarından tanırım. Oğlumda çok sever ve sayar. Sevilen ve sayılan bir isim İşinin de ehli. O halde geriye ne kaldı? Bize, bundan iyisi, Şam’da kayısı demek düşer.

Biz aile olarak herkesten fazla severiz. Çünkü kendisi; sıkı bir Beşiktaşlıdır. Bu göreve gelmesinde, katkısı olan herkese teşekkürler. Liyakatli insanlarla hizmetin nicelik ve niteliğini yükseltmek mümkündür.

Ve Menderes Gümüşdal. Yetiştirici Basketbol Antrenörü dendimi benim aklıma İki isim gelir. Bunlardan biri; sayın Gümüşdal’dır. Tartışılmaz bir otorite ve duayendir. Basketbol Federasyonu Antrenör Eğitimcisidir.

BANVİT'te yaptıkları bir ömür anlatmaya yeter.

İzmir’i bırakıp gelmesi şaşırtıcı. Sakın kimse para kazanmak için geldi falan sanmasın. İzmir’de kurulu bir düzeni var. Böyle bir şeye ihtiyacı yok. Geliş nedeni; hatır belası. Çünkü; Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Ahmet Akın ile yakınlığı ve kan bağı.

Basketbol ile ilgilenen herkes Balıkesir’e geldiğini duyunca; hadi canım, nasıl yani, o halde Balıkesir Basketbolda atılım yapacak diye yorumlayıp şaşıracaktır.

Kısaca her iki isimde tartışılmaz markaları. Sabırlı olalım. Kısa ve orta vadeli planlamalarına destek olalım. Ki; Balıkesir, bütün spor dallarında level atlasın.

Hoş geldiniz, Sn. Durmaz ve Gümüşdal. Gönlümüz sizinle. İçtenlikle başarı dileklerimizi ve sevgilerimizi sunuyoruz.

Bu vesile ile; yersiz ve sebepsiz nedenlerle gürültü çıkarıp, anasının ak sütü gibi hak ettiği ve atandığı görevden affını isteyip istifa eden Sn. Gökhan Sarı'nın onore edilmesi için gerekli çabanın gösterilmesi gerekir diye düşünüyorum.

Kendisi ile hiç tanışmıyorum. Kardeşinin milletvekilli olması suç mu? Liyakatini incelediğinizde ,hiç bir sakınca yok. Akademik kariyer yapmış. Kamuda yıllarca emek vermiş. Akademi kuruluşunda emek vermiş. Daha ne yapsın?

Ağzınla kuş mu tutması gerekiyor? Artık vazgeçsin bu şehir vazgeçsin kendi çocuklarını itip kakmak ve horlamaktan. Sevgili Başkanım siz bakmayın gürültü çıkaran üç beş çapulcuya. Bu yanlış düzeltilirse vicdanlar rahatlayacaktır diye düşünüyorum.

Balıkesirlilere ve Balıkesir’i sevenlere selam olsun.