Bazı atasözlerini uygun bulmam. Devlet malı deniz, yemeyen domuz örneğindeki gibi. Oysa; yiyenler domuz hem de domuzoğlu domuz olmalı değil mi?

1 Nisan’daki mutluluğumuz, gerçek değil, 1 Nisan şakasıymış. Çok uzun sürmedi gerçekle yüzleşmemiz. Varsın olsun ilk değil son da olmayacak belli, umutlarımıza tecavüz. Varsılların hükümran olduğu ülkelerde, yoksulların umutları hep bir başka bahara kalır. Yada 1 Nisan şakası olur.. Sevincin tam nirvana yaptığı yerde birileri 1 Nisaaan diye bağırır, karabasanlarla uyanırsınız rüyanızdan.

Gün gelir keser döner sap döner, yanlış hesap Bağdat’tan döner. Sizin gibi ne muktedirler geldi geçti bu kentten. Cebi olmayan kefenlere koyup, gömüldüler Başçeşme’ye. Ne arayan var, ne de soran. Hatta anımsayan bile yok. Hatta sağlıklarında öyle acılar yaşadılar ki, yaşadıklarına pişman oldular.

Günün birinci Atasözü: Mağrurlanma Padişahım, senden büyük Allah var.

Balıkesirspor ve Belediyespor genel kurulları yapıldı. Yangından mal kaçırır gibi. Bağlı oldukları Medeni Kanun ve Dernekler kanun hükümlerine uymadan. Biz o kanunlara bağlı değiliz dediler ben itiraz edince. Akılları karışık 2022 yılında çıkan Spor Kulüpleri ve Federasyonları kanunu akılarını karıştırmış belli ki. Kanunun çıkış tarihi :2022 Kanun no: 7405

Okuma ve inceleme alışkanlığı, becerisi yada niyeti olmayanlar, iyi okumamışlar, anlamamışlar yada anlamamak işlerine gelmiş.

Bütün okurlarımdan rica ediyorum. GOOGLE AMCA’ya sorsunlar. Kanunun nosunu yazınız. Ardından 12. Maddeyi bulunuz. Bu maddenin 8 nolu fıkrasını okuyunuz. Bu fıkranın emrettiği kanun maddelerini okuyunuz. Buna hukuk dilinde “atıf “ derler.

12. madde 8. Fıkra aynen şöyle: Genel Kurul, yönetim kurulu ve denetim kurulunun oluşumu ,toplanması, görev ve yetkileri, tutulacak defterler ve kararları hakkında; 4721 sayılı kanun 5253 sayılı kanununun ilgili hükümleri uygulanır. Bu kanunlar, medeni kanun ve dernekler kanunu.

Öğünmek gibi olmasın. Ben 43 yıllık kamu görevlisiyim. İrili ufaklı yöneticilikler yaptım. Kemalist olmam nedeniyle ,hep sağ iktidarlar ile çalıştığımdan sürekli İdare Mahkemelerine çok işim düştü. Gene öğünmek gibi olmasın zekam ile ilgili övgüler edilir. Hepsi birleşince; Mevzuat Kurdu olmuş biriyim.

Usulsüz, musülsüz ben yaptım diyenlere ve bunlara göz yumanlara bir çift sözüm var: AYARI İLE OYNADIĞIN KANTAR, GÜN OLUR SENİ TARTAR. 

Bu da ikinci Atasözümüz.

Bu iki kulüple ilgili yıllardır söylenen her türlü insaf sınırlarını bile aşmış söylentiler var. Tuna Başkanı hiç tanımam. Oturup bir çay içmişliğim bile yok. Ama bir Bal Kes sevdalısı olarak, sevgim ver şükran borcum var. O günlerde Süper Lige çıkmışız. El birlik olacağımıza herkes bir tarafa çekti ve küme düşüp  bu günkü 3.lige geldik. Her ligde gol atmış golcümüz Ali, birde bizi nerden alıp nereye getiren başkanımız var diyeceğimize, dedikodulara ve fısıltı gazetelerine sarıldık.

Genel Kurullar hesap verme ve aklanma yerleridir. Bu Genel Kurullarda; hiçbir şey olmamış gibi faaliyet ve denetim kurulu raporlarını okumadan, gizli oy yerine açık oyla el kaldırıp ibra etmeyeceksin. Kaldı ki; oy kullanma hakkı olan ile misafirleri bir araya oturtmayacaksın. Kimin oy kullandığı belli değil.

Adam gibi hesap soracaksın. Sormuyorsan, soramıyorsan yada sormamak işine geliyorsa: delikanlı olacak ve dedikodu yapmayacaksın. Devri Sabık yaratmayacaksın. Onlara hesap verme ve aklanma hakkını vereceksin.

Üçüncü Atasözü: KINAYANIN BEZİ KIRK ARŞIN FAZLA OLUR.

Genel kurulda sayın Şehrieminimiz Ahmet Akın, parlementerlerimiz Mustafa Canbey ve Serkan Sarı, Yeni Başkan Abdullah Bekki şampiyonluk müjdeleri verdiler.

 

Ben konuşmamda da söyledim. Ben şampiyonluk istemiyorum. Ben Balkes’in zenginlerin ve Belediye Balkanlarının eline bakmasından kurtulmak istiyorum. Bundan kurtulur ve öz kaynaklarına dönerse; sportif başarı zaten gelir, Sayın ŞEHRİEMİNİM, SAYGIDEĞER BELEDİYE BAŞKANIM: BİZE BALIK VERME, BALIK TUTMAYI ÖĞRET.

Buda Çin Atasözü.

Bugünlük bu kadar olsun.