Düşünmek bile çok hoş. Adrenalin yüklüyor hemen insana. Gözlerinizi kapayın ve bir düşünün. Öngörülen ve mutlak uygulanması planlanan program ile bunu başarmak zorundayız.

Önce işin başına; alt yapı ve yetiştirici Coach olarak tartışılamayacak olan Sn. Menderes Gümüşdal geldi. Basketbol dünyasının Duayeninin Balıkesir’e gelmesi, olanaksız gibi gözüküyordu. Onun geleceğini seçimden önce biliyordum.

Bu bilginin heyecanı ile; yıllardır yakinen tanıdığım, dostum ve kardeşim Ahmer Güegeni arayarak: Haydi sende gel Hocam. Balıkesir’de bir şeyler oluyor. Ama, eminim güzel şeyler olacak dedim.

Henüz beni kimse aramadı Ali İhsan abi dedi. Mutlaka arayacaklardır. Ama ne pahasına olursa osun gel dedim. Ve Cuma günü geldi. Ayağının tozu ile takımla birlikte kampa gitti. Menderes Gümüşdal ve Ahmet Gürgen. BANVİT MUCİZESİ’ni yaratan iki adam. Adam gibi adamlar. 15 yıl birlikte emek vermişler.

İsmi önemli ve gerekli olmayan biride; kendini bu tartışılmaz iki coach ile terazinin aynı kefesinde tartmaya kalkmış. Hatta, kariyer küçümsemesine kadar uzatmış işi. Ben anımsadığım kadarıyla kısaca sunayım Menderes Gümüşdalın kariyer karnesini

1-3 tane oyuncu NBA e yetiştirmiş.

2- Yüzlerce genç Basketbocuyu yetiştirip Basketbol Liglerine armağan etmiş. Ben beşyüz diyeyim, üstünü siz tamamlayın

3-En az 25-30 yıl EFES PİLSEN,15 yıl BANVİT te sürdürülen Basketbol Yaşamı.

Elmanın diğer yarısı da Sn. Ahmet Gürgen. Bayrakları hazırlayın ONKOLİKLER. TURGUT SOLAK SPOR SALONUNDA ŞÖLEN var bu sezon. Ahmet Gürgen COCH; saha dışında sevgi pıtırcığıdır, ama sahada tam bir panter ve kamikaze. Başarısızlığı ve yenilgiye dayanamaz. hem sahada takımın, hem tribünde seyircilerin şöleni olacak bu yıl.

Bize düşen sabırlı olmak. Sosyal Medyada bazı karamsar yorumlar oluyor. Takımın gençliğinden endişe duyanlar var. Geleceği kurmak için bur da bu hocalar. Taşıma su ile değirmen dönmüyor. Süper lige çıktığımızda Balıkesirli çocuklarımızın iskeleti oluşturduğu bir takımımız olmalı. Kısaca Basket Şehri olmalı Balıkesir. Banvit Mucizesi Balıkesir’de niye olmasın.?

Size ufak ip uçları vereyim gizlice. Ama kimse duymasın. İki Amerikalımızdan Gard olan; son derece atlatik ve eli çok yumuşak. Hiç acımıyor. Mesafe ve yön tanımıyor. Attı mı sokuyor topu. Diğer Amerikalı da hem savunmada hem hücumda başarılı. Çok ama çok kuvvetli. Kanada da oynadığı takım şampiyon oldu. Sıra Balıkesir’de diyor instagramda. Salonlar cayır cayır yanabilir.

Genç ama yetenekli oyuncularımız var. İdmanlarını seyretmeye gidiyorum. Çok keyifli. Oğlum Fehmi, manevi oğlullarım Umutcan ve Bahadır da asistan koç bu Ahmet Gürgenin yanında. O da ayrı bir keyif. Balıkesirli olan, hatta kendini öyle hisseden herkes başımızın tacı.

Sn. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akına binlerce kez teşekkürler. O olmasaydı bunlar olmazdı. Menderes Hocayı kimse getiremezdi. Ahmet Hoca ile birlikte hayali bile zordu. Ama işte oldu. Yüreğine sağlık Başkan.