Eylül ayında olmamıza rağmen özellikle yerli turistin Avşa Adası’na yoğun bir ilgisi var. Adaya günde 15 feribot seferi düzenleniyor. Otel ve sahillerde boş yer yok.

Balıkesir’in gözde tatil bölgelerinden Marmara ilçesine bağlı Avşa Adası Eylül ayında da turistlerin yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Yaz sezonunu dolu dolu geçiren Avşa Adası’nda Eylül ayındaki doluluk oranı yaz aylarını aratmıyor. Ada yoğun talep görürken yerli turistin vazgeçilmez rotası haline gelmeye başladı.

Marmara bölgesi genelinde termometrelerin 35 dereceyi gördüğü şu günlerde Avşa Adası deniz suyu sıcaklığı 25 derece civarında seyrediyor.

 

GÜNDE 15 FERİBOT SEFERİ DÜZENLENİYOR

Okulların açılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen yerli turistlerin tatil için tercih ettiği Avşa'ya günde karşılıklı 15 feribot seferi düzenleniyor. Tekirdağ, İstanbul ve Erdek'ten 3 saat gibi kısa bir sürede feribotlar ile ulaşım hızlı bir şekilde sağlanıyor.

 

KONAKLAMA FİYATLARI

YÜZDE 40 İNDİRİME GİRDİ

Eylül ayı ile birlikte pansiyon ve oteller konaklama fiyatlarında yaklaşık yüzde 40 indirime gitti. 3 kişilik bir aile günlük 1500-2000 TL arasında pansiyon fiyatı ödeyerek Avşa'da rahatlık ile konaklama yapabiliyor. Yarım pansiyon otellerde ise 3 kişilik bir aile günlük 4500 - 5000 TL aralığında sabah kahvaltısı ve akşam yemeğinin de içinde olduğu tatil olanağına kavuşuyor.

Ağustos ayının son haftasından bugüne son dakika tatil aramalarında dikkat çeken bir artış olduğunu belirten Avşa Adası Tatil Rehberi Kurucusu Onur Kutlu, Eylül ayından itibaren ailelerin daha ekonomik bir tatil yapma fırsatını bulduğunu ve tatile son bir kaç gün kala rezervasyon için tesisler ile iletişim kurduklarını belirtiyor. Pansiyon ve müstakil apart evler Avşa'da en çok tercih edilen konaklama birimleri arasında öne çıkıyor.

Öte yandan bu yıl ilk kez 13-14 ve 15 eylül tarihlerinde düzenlenecek olan bağ bozumu festivali ile Avşa'da yetişen coğrafi işaretli üzümlerin de tanıtımı yapılıp farkındalık oluşturulacak. Etkinlikler kapsamında bağ bozumu, söyleşi, panel ve tadım günleri düzenlenecek.

 

HABER: HABER MERKEZİ