Bandırma Belediyesi’nin 5 yıllık yol haritası olan 2025-2029 Stratejik Planı tamamlandı. Plan son Meclis toplantısında meclis üyelerine sunuldu.

Bandırma Belediyesi 2025-2029 Stratejik Planlama çalışmaları, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Belediyeler için Stratejik Planlama Rehberi’ dikkate alınarak hazırlandı. 2025-2029 Bandırma Belediyesi Stratejik Planında 6 stratejik amaç, 35 stratejik hedef, 136 performans göstergesi yer almakta.

Stratejik Plan hazırlık aşamalarında iç ve dış tüm paydaşlardan geri bildirim alınarak hazırlanan 2025-2029 Stratejik Planı, yıllık Performans Programları ile uygulanacak, faaliyet ve projelerin paydaşların beklenti ve ihtiyaçlarına uygun şekilde hayata geçirilmesi için analizleri yapılacak ve gerçekleşme oranları yıllık Faaliyet Raporlarında sunulacak.

 

MİRZA: “STRATEJİK PLAN, KENTİMİZİN

GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKILAR SAĞLAYACAK”

Stratejik Planla ilgili bir açıklama yapan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, cazibe merkezi konumundaki Bandırma’yı; sosyal yaşamı canlı, yaşayan ve enerji dolu bir kent olarak geleceğe güvenle hazırlamak için var gücüyle çalıştıklarını söyledi.

Başkan Mirza özetle şunları dile getirdi: “Günden güne sürekli gelişen bilim ve teknoloji sayesinde dünya büyük bir hızla değişiyor. Artık dijital bir çağdayız. Ülke olarak bu değişimin gerisinde kalamayız! Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi; ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine kesinlikle çıkarmalı ve tüm dünyaya örnek olabilmeliyiz. Hiç kuşkusuz Bandırma, bu konuda ülkemizin lokomotif kentlerinden birisi olacaktır.

Güvenli tarım ve yeni nesil sanayi üretimi, yüksek standartlarda depolama, lojistik ve ulaşım gibi alanlarda büyük katma değer ve istihdam yaratmayı hedefliyoruz. Cazibe merkezi konumundaki Bandırmamızı; sosyal yaşamı canlı, yaşayan ve enerji dolu bir kent olarak geleceğe güvenle hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Sosyal demokrat, katılımcı, şeffaf belediyecilik anlayışımızla aldığımız sorumluluğun bilincindeyiz. Bandırma Belediyesi olarak planlamalarımızı bilimsel veriler ışığında ve konusunda uzmanlardan oluşan ekibimizle yapıyor, şehir paydaşlarımızla sürekli fikir alışverişinde bulunuyoruz.

Geleceğin Bandırma’sını tasarladığımız Stratejik Plan, kentimizin gelişimine büyük katkılar sağlayacaktır. Bandırma Belediyesi 2024-2029 Dönemi Stratejik Planı'nın hazırlanmasında görüş ve önerileri ile katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara, plan hazırlık çalışmalarını yürüten değerli çalışma arkadaşlarıma en içten teşekkürlerimi sunarım.”

 

HABER: SERPİL YILDIZ