Ayvalık ilçesindeki su ve kanalizasyon sorunlarının çözümlenmesi için yoğun mesailer harcayan Ahmet Akın’ın öncülüğündeki Büyükşehir Belediyesi, BASKİ Ayvalık İlçe Müdürlüğü’ne Ayfer Solmaz’ı getirdi.

Ayvalık’ta; başta susuzluk olmak üzere sık sık patlayan kanalizasyon şebekesindeki sorunlara kadın eli değecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın;  BASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileriyle yaptığı değerlendirmelerin ardından Ayvalık BASKİ’nin başına Ayfer Solmaz’ı atarken, BASKİ Sorumlu Şefliği görevine de yine tecrübeli bir isim olan Ayet Akın’ı getirdi.

AYFER SOLMAZ KİMDİR?

1979 yılında İstanbul’da doğan Ayfer Solmaz’ın,  Anadolu Üniversitesi işletme Fakültesi mezunu olduğu öğrenildi. 1997-2008 yılları Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesindeki Vakıf Gureba Hastanesi’nde Özel Kalem Müdürü, 2008-2012 yıllarında Beylikdüzü Belediyesi Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Solmaz, 2012-2014 Ayvalık Belediyesi Destek Hizmetleri ve Etüd Proje Müdürü olarak çalıştı. 2014 yalından bu yana BASKİ Genel Müdürlüğü Ayvalık Şube’sinde görev yapan Ayfer Solmaz, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünce yapılan “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği” sınavında başarılı olunca, BASKİ Şube Müdürlüğü kadrosuna atanan Solmaz, evli ve 3 çocuk annesidir.

AYET AKIN 28 YILDIR AYVALIK’TA YAŞIYOR

Ayvalık BASKİ Sorumlu Şefliği görevine atanan Ayet Akın ise; 1981 İstanbul doğumlu. 1996 yılından bu yana Ayvalık’ta ikamet eden Akın, Küçükköy Alt Yapı inşaatında 4 yıl saha sorumlusu olarak emek harcadı. Kurumsal bir firmada 11 yıl, Fiskobirlik Fındık Tarım Kooperatifi’nde ise 3 yıl bölge müdürü olarak görev yapan Ayet Akın, 2014 yılında hayata geçen Bütünşehir Yasası ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı BASKİ Ayvalık Şube Müdürlüğünde çalışıyor. Akın evli ve 3 çocuk babasıdır.

HABER: HABER MERKEZİ