Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL), 40’ıncı kuruluş yıl dönümünü yarın gerçekleştireceği bir dizi etkinlik ile kutlayacak.

1984 yılında Balıkesir Anadolu Lisesi adıyla kurulan ve 1987’de şehrin ileri gelenlerinden iş insanı Sırrı Yırcalı tarafından yeni yerine, yeni adıyla taşınan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL) bu yıl kuruluşunun 40. yılını kutluyor.

Dönemin Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal ve dönemin Milli Eğitim Bakanı Metin Emiroğlu tarafından 17 Ağustos 1987 tarihinde resmen açılışı yapılan SYAL kuruluşundan bu yana Atatürk İlke ve inkılaplarına inanmış, çağdaş düşünce yapısına sahip öğrenciler yetiştirmeyi amaçlamış ve gelişimini bu doğrultuda sürdürdü.

Uzun yıllar boyunca, bölgedeki en yüksek puanlı lise olarak kalan okul mezunlarının üniversite giriş sınavlarındaki başarısı ve spor takımlarının aralıksız şampiyonlukları, okulun Türkiye çapında bilinen bir lise olmasını sağlamıştır.

 

YIRCALI AİLESİ TARAFINDAN

İKİNCİ KEZ İNŞA EDİLDİ

Öte yandan Balıkesir’de değişen deprem yönetmeliğine uygun olmadığı gerekçesiyle 52 okul arasında yer alan Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi’nin yeni binası aynı yerine ikinci kez Yırcalı ailesi tarafından inşa edilerek yeniden eğitim-öğretime kazandırıldı. Hatırlanacağı üzere okulun tamamlanması sonrası Yırcalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı A. Rona Yırcalı beraberinde oğulları Sırrı Yırcalı ve Sinan Yırcalı ile birlikte SYAL’den mezun olan mimar ve mühendisler tarafından yapılan yeni binanın tanıtımını yapmıştı.

 

40. YIL BULUŞMASI

Bu yıl kuruluşunun 40. yılına özel bir etkinlik düzenlenen Sırrı Yırcalı Anadolu Lisesi (SYAL), mezunlar ve okulun emekli ve mevcut öğretmenleri bir araya gelecek.

Etkinlik programı kapsamında ilk olarak saat 11.30’da Balıkesir Tren Gar’ı önünde başlayacak. Burada toplanacak öğrenci, öğretmen, veli ve mezunlar kortej yürüyüşü gerçekleştirecek. Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kızılay Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı’na ulaşacak SYAL’liler Ata’nın huzuruna çıkarak çelenk sunma töreni gerçekleştirecekler.

Program daha sonra okul bahçesinde oyuncu ve sunucu İlker Ayrık’ın katılacağı müzik dinletisi ve 40. yıl buluşma etkinlikleri ile sona erecek.

 

HABER: İLKAN TOPRAK