Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” gençlere ilham verdi. Balıkesir Lisesi’nde gerçekleştirilen söyleşiye Dünya şampiyonu sporcular katıldı. Şampiyonlar, öğrencilere başarıya giden yolda verdikleri mücadeleleri paylaştı.

Amatör Spor Haftası kapsamında, Balıkesir Valiliği himayelerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Zirvedeki Sporcu Buluşmaları” söyleşi programı, gençlerin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Balıkesir Lisesi Konferans Salonu’nda moderatörlüğünü Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan Ali Bozdemir'in üstlendiği panelde, başarılarıyla tanınan olimpiyat sporcuları gençlerle bir araya geldi. Programda, güreşte iki kez Dünya Şampiyonu ve yedi kez Avrupa Şampiyonu unvanını elde eden, Paris 2024 Olimpiyatları’nda da başarılı bir performans sergileyerek başarısını sürdüren milli sporcumuz Yasemin Adar, Tokyo 2020 Olimpiyatları’nda çeyrek finale yükselerek 5’incilik ve Paris 2024 Olimpiyatları’nda, + 57 kg de kazandığı bronz madalya ile adını uluslararası arenada duyuran milli boksörümüz Esra Yıldız Kahraman, daha önce dünya ve Avrupa şampiyonu olarak tanınan ve +73 kg taekwondo kategorisinde Paris 2024’te bronz madalya kazanan milli sporcumuz Nafia Kuş Aydın, gençlerle değerli deneyimlerini paylaştı. Sporcular, amatör spordaki başarı hikayelerini, başarıya giden yolda verdikleri mücadeleleri ve spor motivasyonlarını samimiyetle paylaştılar. Deneyimlerini aktarırken, bu süreçte kendilerine nasıl motivasyon kaynağı bulduklarını anlattılar. Ayrıca, gelecekteki hedeflerini belirlerken, gençlerin kendi potansiyellerini keşfetmeleri için ilham verici tavsiyelerde bulundular. Öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, tecrübeli sporcularla bilgi alışverişinde bulunarak gençlerin spora olan ilgileri arttırıldı.

 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, yaptığı konuşmada, “Her yıl Ekim ayında düzenlediğimiz Amatör Spor Haftası etkinlikleriyle, sporun geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak ve herkesin spor yapma fırsatını elde etmesini hedefliyoruz. Değerli sporcularımızın gençlerimize örnek olması, onların ilham kaynağı olmaları açısından son derece önemli. Son yıllarda ilimizde spor kültürünün gelişmesi ve gençlerimizde spor sevgisinin artması konusunda kaydedilen ilerleme umut verici. Bu tür etkinlikler, sporun daha da büyümesine katkı sağlayacak ve gençlerimizin spora olan ilgisini pekiştirecektir. Sporcularımıza ve gençlerimize başarılar dileyerek, bu tür buluşmaların devam edeceğini ve spor alanında yeni fırsatlar sunmaya kararlılıkla devam edeceğimizi belirtmek isterim. Bu tür etkinliklerin, Balıkesir'de spor kültürünün gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz.” dedi.

HABER: UĞUR YAZICI