Saraylar’dan Ekinlik’e kadar birçok mahalleyi ilgilendiren imar planları için Bakanlık heyetiyle görüşüldü. Başkan Aydın Dinçer, heyetle birlikte sahaya inerek talepleri yerinde değerlendirdi.
Marmara Adalar Belediye Başkanı Aydın Dinçer, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı heyetiyle bir araya gelerek ilçenin imar ve planlama süreçlerini değerlendirdi.
Gerçekleştirilen görüşmede, Saraylar ve Çınarlı mahallelerinde bulunan ocak sahalarının Özel Çevre Koruma (ÖÇK) kapsamından çıkarılması konusu ele alındı. Ayrıca Saraylar, Gündoğdu, Asmalı, Topağaç ve Ekinlik mahallelerindeki dolgu imar planları ile henüz imar planı bulunmayan mahallelerde planlama çalışmalarının yapılması değerlendirildi.
Toplantının ardından Belediye Başkanı Aydın Dinçer ve Bakanlık heyeti, ilgili mahallelerde saha incelemelerinde bulundu. Yapılan incelemelerde ilçenin imar ve planlama ihtiyaçları yerinde ele alındı.
Belediyenin, adaların ihtiyaçları doğrultusunda planlı gelişimi sağlamak amacıyla ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.





