Balıkesir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, “Plastik Sera Örtülerinin Yenileme Projesi” çerçevesinde önemli bir adım atarak 2022-2024 yılları arasında toplam 631 bin metrekare (yaklaşık 150 futbol sahası) plastik sera naylonunu üreticilere teslim etti. Proje, “destek bizden, üretmek sizden” mottosuyla yürütülüyor. Tarım ve sera üretiminin geliştirilmesi hedeflenen bu çalışmanın, yerel üreticilere önemli katkılar sağlaması bekleniyor.

Toplamda 4 bin dekarı aşan alanda örtü altı üretim faaliyeti yapılan Balıkesir’de örtüleri eskiyen ve kullanılamayacak hale gelen yetiştiricilerin sera naylonlarını yenilemesine katkı sağlanıyor. Başvuruda bulunan tüm ilçelerdeki 631 bin metrekare alanda kullanılmak üzere; 663 üreticimize yüzde 50 hibe ile verilen toplamda 15 Milyon liralık destekle, üreticilerin sera naylonlarını yenileyerek üretime katkı sağlıyor. Ayrıca tüm ilçeleri kapsayan ve başvuruda bulunan toplamda 265 bin adet fideyi üreticilerle buluşturarak hibe destekli yerli ve milli fide ile destek olmaya devam ediliyor.

Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, Karesi İlçe Müdürü Resul Bütün ile teknik personellerin de bulunduğu ve üreticilerle bir araya gelinen buluşmada, Tarım ve Orman Bakanlığının önderliğinde başlatılan Yeni Tarım Modelini anlatarak yeni dönemde hayata geçirilen üretim planlamaları ve destekleme modelleri hakkında üreticilerimize bilgilendirme yapıldı.

HABER: SERMİN ASLAN