Öyle bir söz söyledi ki herkesin ağzında sakız oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan Instagramın kapatılmasına eleştiride bulunan herkese “ev zencileri” diyiverdi. Ülkede ne enflasyon ne borsa ne faiz nede İsrail’e yapılan ticaret bunların hiç biri konuşulmaz oldu acaba Sayın Cumhurbaşkanı bunu bilerek isteyerek gündemi değiştirmek adına mı yaptı diye düşünmedim değil  sonradan Cumhurbaşkanımıza gerçekten hak verdim bana kızanlar olabilir ancak mantıklı düşününce hak verenler çoğunlukta olacaktı.

Şimdi ev zencisi kime deniliyor diye merak edip araştırdım Amerikalı siyasetçi ve İnsan Hakları Savunucusu olan Malcolm X ev Zencisi kavramı, Afrika kökenli ev kölelerine verilen tarihi bir ad olarak biliniyor.

Ev zencileri dışarıdaki çoğunluğu zor işler için çalışan alan zencileri veya alan kölelerinden daha yüksek statüdeydi ifade aynı zamanda 2010’lu yıllardan beri siyahilere yönelik bir aşağılama sözü olarak kullanılmaktadır. 

Yani ev zenciliği buymuş kısacası kölelikmiş Cumhurbaşkanımız doğru söylemiş başta Emekliler Asgari ücretliler Çocuk işçiler çiftçiler   el emeğiyle geçinmeye çalışan herkes bunlara bende dahilim herkes ev zencisi  yani modern köle bunu kabul etmeyenler olabilir onlara hiçbir sözüm olamaz  beklide köleliği seviyorlardır  diyeceğim ama diyemiyorum neden derseniz ev zencilerinin  tümü evden çıkmıyor kaderine razı birilerinden medet umuyor oysa 1977 yılında çekilen Kunta Kinte  dizisini  bizim kuşaktan olanlar çok iyi hatırlar.

Gambiyalı  bir siyahi kölenin yaşam öyküsü olan Konta Kinte ile bizim ne farkımız var sadece rengimiz değil tabiî ki onun kadar mücadele veremiyoruz savaşmıyoruz, birlik olamıyoruz kısacası  hepimiz ev  zencisiyiz bir Temel kadar olamıyoruz, Temel kadar mücadele verseydik bugün asgari ücret  bu kadar olmazdı. Emeklilerin maaş kat sayılarıyla oynayıp, 12 bin 500 TL  maaş almazdık  adamsın Temel seni bir ben taktir ediyorum haberin olsun şu satırları okurken Temel dedim  başka bir şey demedim. Mutlaka Temeli merak etmişsinizdir.

Temel, Fadime ile evlenebilmek için Amerika’ya çalışmaya gidiyor yol yordam öğrendikten sonra Belediye otobüs şoförü oluyor.  Amerikan kurallarına göre belediye otobüsüne beyazlar ön kapıdan siyahlar arka kapıdan binmek zorunda. Bir gün Temel duraktan yolcularını alıp tam hareket ettiği anda koşarak bir siyah adam ön kapıdan otobüse binince  beyazlar hemen  ayaklanmış ve  siyahi yolcuya saldırmaya kalkınca Temel dayanamamış belinden el yapımı tabancasını çekip havaya iki tane sıkmış. Tüm yolcular korku içinde yerlerine oturmuş Temel  bağırarak “Bundan sonra bu otobüste siyah, beyaz ayrımı yok. Hepiniz yeşilsiniz anladınız mı  hepiniz yeşilsiniz inin bakayım arabadan  tek sıra olun  teker teker yeniden binin”  deyince elinde silah olan Temel’den korkan yolcular tek sıra olmuş ve otobüse binmek için Temel’in komutunu beklemiş. Temel komutu yüksek sesle veriyor “Açık yeşiller ön kapıdan koyu yeşiller arka kapıdan binin şimdi otobüse.” Temel’den sonra yazacaklarım ilginizi çeker mi bilmiyorum ancak kendimi yazmak zorunda hissettiğim için devam ediyorum.

Hayvan Hakları Yasası birkaç gün önce AKP ve MHP’nin oylarıyla geçti. Bu yasa CHP’li belediyelere yük getirmek için yapılsa da hayvan dostları ve duyarlı vatandaşlar sokak hayvanlarının uyutulmasına izin vermeyeceğini bilenler çoğunlukta olmasına rağmen bu konuda acele edenlerin sayısı da ortaya çıkmış durumda.

AK Parti’li Niğde Belediyesi köpek mezarlığı açmakta acele ederek kedi köpek katliamına başlamış bile zira arkadaşların acelesi var acelesi olmasaydı daha yasa geçmeden AK Parti’li  Milletvekili  Cantürk  Alagöz’e  pazarlık usulü  ile  159 milyonluk  kuduz aşısı ihalesini verirler miydi sokak hayvanlarıyla ilgili bu yasanın çıkacağı buradan belli değil mi?

Amacımız hiçbir kurum ve kişilerin incitilmesi değil sadece gerçekleri dile getirmek hele hele  devlet büyüklerimizi eleştirmek hiç haddimiz olamaz ama yine de bana göre yanlışları yazmaktan geri kalmam Cumhurbaşkanımız Erdoğan televizyondan halka seslenişinde “Filistinlilerin ölülerine bile  tahammül edemeyen  dijital  faşistler var” dedi. Haklı olabilir ancak faşizm bir yönetim modelidir konuşturulmayan eleştirilemeyen  bir sistemdir bahsedilen olsa olsa  sansür olur yazıma başlarken de söyledim tüm bunlar günden saptırma çabası olmasın. Durup dururken aklıma geldi bir zamanlar afişler yapıp kapılara pencerelere asıp soruyorlardı ama hiçbir yanıt alamadılar ve alamayacaklar sahi 128 Milyar Dolar NEREDE?