Güzelim ülkeyi yaşanmaz hale getirenlere ne söylemek istiyorsun deseniz yukarıdaki başlığımı tekrarlarım.

Cennet vatanımızı cehenneme çevirdiniz helal olsun ekonomiyi yok ettiniz, eğitimi yok ettiniz, turizmi yok ettiniz, ormanları yok ettiniz, tarımı yok ettiniz kısacası her şeyimizi maddiyatımızı maneviyatımızı yok ettiniz ama sorarsanız Avrupa bizi kıskanıyor, Avrupa’nın bizi kıskanmadığını kanıtlıyorum.

Geçtiğimiz  günlerde TÜSİAD bir toplantı düzenledi. Bu toplantıya Maliye Bakanı Sayın Şimşek’te katıldı ve Şimşek yaptığı konuşmada “en zoru geride kaldı” dedi. Şimşek “vergiyi adaletli bir şekilde yapay zekayla toplayacağız” deyince Balıkesir Milletvekili  Turhan Çömez cevabı yapıştırdı.  Çömez “Ülkede sivri zekalı hırsızlar varken yapay zeka ile vergi toplayamazsınız. Ülkede sefalet yok hırsızlık var” dedi.

Bu toplantıda TÜSİAD  ise  eğitim, hukuk, yargı, ve  demokratikleşme vurgusu yaptı. Sıra geldi kanıta bakın savaş veya ambargo altında bulunan ülkelerin enflasyon durumlarına bir bakalım.  Afganistan  % 9, Libya %  1.40, Ukrayna  %  3.30, Rusya % 8.30,  İran  % 30.8, Filistin  % 52, Venezuela  %59, TÜRKİYE  % 71  işte bu nedenle bizi kıskanmıyorlar bir ülkede  ayrı ayrı  enflasyon ölçüldüğü için kıskanmıyorlar.

 Emekli maaşlarına zam yapılacağı zaman özellikle enflasyonu düşük gösterdikleri için bizi kıskanmıyorlar. Asgari ücretli emekli ser sefil dolaşırken Maliye Bakanlığının  tuvaletlerini yenilemek için 24 milyon harcadıkları için kıskanmıyorlar.

Sokak hayvanları yasasını çıkarıp ardından Ak Partili Milletvekili Cantürk  Alagöz’e 159 milyonluk kuduz aşısı ihalesini pazarlık usulü ile verdikleri için kıskanmıyorlar.

Elazığ  Eti  Krom da  çalışan  512 emekçinin haklarını alamadıkları için grev yapmalarına karşın  işten atarım tehditleri savuran patronların karşısında dimdik duran işçiler olduğu için bizi kıskanmıyorlar.  512 işçinin ortak istekleri banka promosyonlarımız verilsin vaat edilen  ikramiyeler ödensin yer altında çalışanlar daha çok kazansın  diyorlar iş yeri sahibi M. Ali Yıldız ise çok konuşursanız kapının önüne kayarım diyor  yerin 2 bin, 3  bin metre altında çalışıyoruz şimdiye kadar  52 arkadaşımız bu ocaklarda can verdi bundan kimselerin haberi olmadı ve bundan sonrada  olmayacak  demekle yetindiler Avrupa’nın bizi kıskandığına hala inanıyorsanız siz bilirsiniz ben söyleyeyim nasılsa yarın utulacak. Tıpkı Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi  nereden  çıktı bu demeyin  aslında çıkması gereken bir konu  2016 yılında  Karamanda  ahlaksız bir öğretmen  bir vakıf yurdunda  15 den fazla  öğrenciye tacizde bulunuyor  öğrenciler  bir süre sonra dayanamayıp olayı ailelerine anlatınca aileler Karaman Devlet Hastanesinden rapor alıyor ve bu ahlaksız öğretmen bozuntusunu  İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu’na soruyorlar ve tanımadığını söylüyor oysa olay yeriyle  İl Milli Eğitimin arası 200 metre. Ancak tanımadığını söylemesine rağmen  Müdür açığa alınıyor sonra neler mi oluyor. Açığa alınan Müdür Asım Sultanoğlu Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanıyor zira bu Müdür Cihan Cuma dernek üyesi bu derneğin kurucusu ise şu anki Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin.

Müfredat dedi başka bir şey demedi ve eğitimin sonu geldi diyenlerin sayıları çığ gibi büyüyor  sadece eğitimi değil ekonomiyi bitirdiler diyenlerin sayısı da  öyle  ekonomi iyiye gitmiyor diyorlar nasıl gitsin  bilen varsa söylesin. 

Hani hükümet elektrik dağıtım işini özelleştirmişti işte o zaman Kolin ve Cengiz Akdeniz Elektrik Dağıtım firması kurup ihaleyle bu işi almışlar. Dolar üzerinden yapılan anlaşma bir süre sonra TL’ye  çevriliyor ve oluşan borç 6 takside bölünüyor ve devlet bundan tam tamına 38 milyon dolar zarar ediyor tek kalem. Alın bir tek kalem daha. 

Diyanet 2025 yılı için 61 milyona takvim bastırıyor Futbol Federasyonu EURO 24  Avrupa Futbol Şampiyonasına  613 kişiyi Almanya’ya götürüyor. Milli takım hocasına çuvalla para vermelerine rağmen 770 bin liraya saat alıyorlar bu ülkede tuzu kuru olan bir avuç insanın yaptıkları ve koltuk uğruna yapamayacakları hiçbir şey yok diyebilirim.

 

 Şu ana kadar yazımda Sayın Cumhurbaşkanımızdan hiç bahsetmedim arşiv unutmaz deriz ya arşiv gerçekten unutmuyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bir arşiv konuşması. “Şimdi ben başka bir şey söylemiyorum bak her zaman bu meydanda söyledim eğer 8 yıl öncesi asgari ücretle aldığın yumurtadan,  aldığın sütten, aldığı peynirden, aldığın ekmekten, bugün daha az alıyorsan bize oy verme”  demişsiniz. Sayın Cumhurbaşkanım şimdi gerçekten az ama çok daha az alıyoruz ve bu nedenle sizi dinleyip  oy vermiyoruz  zira emekliye para yok diyorsunuz  NATO  zirvesi için Amerika’ya  beş uçakla gidiyorsunuz.

Ekonomik durumları bizden çok çok iyi olan İsveç ve Finlandiya tasarruflu olsun diye  iki ülke bir uçakla  gidiyor  ne diyelim siz daha iyi bilirsiniz deyip yazımı sonlandırmak istememe rağmen 15 Temmuz darbe girişimleriyle ilgili televizyon kanalları  günler öncesinden hazırlıklarını yapmış konuyla ilgili yayınlarına geçmişler sahi neydi 15 Temmuz hain darbe girişimi  kim yapmaya kalktı bu darbeyi Fetullah Gülen  öyle değil mi?  ancak sosyal medyada biraz dolaşınca bakın neler buluyorsunuz  Muhterem Hoca Efendi dediğiniz süreçte Sayın Bülent Arınç neler söylüyor “Muhterem Hoca efendi  12 seneden beri haksız bir şekilde hicrete mecbur edildi. 12 senedir hakkında yapılmadık iftira bırakmadılar medyası siyasileri bir takım çıkar odakları Türkiye’nin karışmasında fayda ve menfaat umanlar  hoca efendiyi hep kötülediler  hep yanlışı olduğunu söylediler  hep ona şüpheyle baktılar  ve hep bağlantılarını araştırdılar” diyor. Sayın Arınç ancak kozmik odadan bahsetmiyor şimdi ise hocaya şüpheyle bakanlar ne kadar haklıymış demiyor.

Bu konuda Binali Yıldırım’da konuşmuştu aynen şöyle diyor  “Hoca efendiye sahip çıkmasaydınız evlerinizi, gönüllerinizi açmasaydınız bu güzellikleri yaşayamazdık.” Ne güzellikleri yaşadığımızı söylemiyor.  Hoca efendi hakkında herkes konuşur da eski Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuşmaz mı bakın Bozdağ neler söylüyor “Bu ateşi yakan  bu yolu açan  ve bu fikri veren ve bu yolda yürüyenlere destek olan  ve her türlü katkıyı sunan Muhterem Hoca efendiye Antalya’dan selamlar olsun.”

Hocaları  hangi yolu açtı bilmiyorum onlarda söylemiyor ama bu konuda Numan Kurtulmuş da bir şeyler söylüyor Kurtulmuş;  “Hoca efendinin yerinde olsam Türkiye’ye  dönerim  eğer elimde  imkan olsa  dönmesi için alt yapıyı hazırlarım”  peki öyle olsun bakalım.