Öyle bir ülke yarattılar ki ülkede Z kuşağı diye bir kuşak kalmayacak gençler akın akın ülkeyi terk ediyor sadece gençler mi yediden yetmişe herkes kaçmak için fırsat arıyor.

Bu da ülkenin ne hale geldiğini anlatıyor bu benim şahsi düşüncem ve gözlemlerim benim gibi düşünmeyen kişilerin olduğunu da biliyorum şahsen cennet ülkemizin cehenneme dönüştüğünü görmemek bana göre iki sebebi var.

Birincisi tuzu kuru olanlar ikincisi aklından zoru olanlar yaşlılarımız ciddi konularda şapkanı önüne koyda düşün derler demek ki önemli konular öyle düşünülüyormuş  hadi ülkemizin neden bu hale geldiğini düşünelim minik Narin 21 Ağustosta kayboldu 9 Eylül günü ölüm haberiyle sarsıldık sanırım üzülmeyen insan kalmamıştır.

Narin’in  cesedi çuvala konulmuş  ve dere yatağına  gömülmüş  Narin beli ki bir cinayete kurban gitmiş. Gözaltında 20 den fazla zanlı var bu kız daha 8 yaşında kim ne istedi küçük bir kızın ölümü için neden 20 kişi gözaltında olur bu düğümü yargı eninde sonunda çözecektir ama Narin yok olduktan sonra suçlulara ölüm cezası verseniz ne olur?  töre cinayeti desem mümkün değil  bunun altında  yatabilecek bir cinsel yaşam olayı ve bu olayı Narin’in görmüş olabileceği ister istemez düşünüyorum.

 Narin’in cesedi dere yatağında bulunup toprağa verilirken tabutun üzerinde gelinlik konulmuştu oysa Narin’in tabutunun üzerine keşke okul önlüğünü koysaydınız keşke kitaplarını koysaydınız.  Aklınıza gelmedi değil mi? gelmez tabi köyde çakarlı porshceler  lüks  araçlar  muhtarın evinde yüzlerce kalaşinkof mermileri bulunuyorsa onların aklına başka şeyler geliyordur.

Bir Milletvekili bilip de söyleyemediğin çok şey var diyorsa Narin’in tabutuna tabi ki gelinlik konulur.

Atatürk’ün ordusunda birçok kademelerinde görev yapan  sonrada bakanlık koltuğuna oturan  Hulusi Akar hiçte üzerine vazife olmayan sözler sarf ederek bakın neler söylemiş  “Eğitimin amacı  Allah korkusudur” diyor. 

Hulusi bey bakın hayli eğitim almış ve Allah korkusunu bilen İsmail ağa cemaatine bağlı  Hiranur  Vakfı   Kurucusu  Yusuf Ziya Gümüşel  6 yaşındaki kızını süsleyip kucağına alıp 29 yaşındaki  müridi  Kadir İstekli’ye kendi elleriyle al bu senin karın deyip minnacık yavrunun hayatını karartması sanırım  eğitimde tavan yaptığının işaretidir.

Baksanıza Allah korkusunu nasıl yaşamış değil mi? Hulusi bey demek ki eğitimin amacı öncelikle ahlaklı olmak ve iyi bir yurtsever olmak bu ülkeden kazanıyorsan vergini adam gibi  vermek  iyi bir yönetim biçimi oluşturup haklının hakkını teslim etmek mülakatla 90 puanı alan birine sınavı kaybettirip 50  puanlı yandaşı işe almak Allah korkusu değil mi? 

Okulların  birkaç gün önce açılmasına rağmen Mardin Mazı Dağında  bir öğretmeni  okul bahçesinde iki kişi tarafından  evire çevire dövmek Allah  korkusudur herhalde.

Bu kadar eğitimli  bir ülkede yaşamanın  şansına sahip olmanın gururunu  yaşıyoruz  herhalde.  Çok eğitimli ve Allah’tan korkan bazıları neler yapmış bir bakalım.

 Mersin  Mezitli ilçesinde  trafikte seyreden iki araç sürücüsü  yol verme nedeniyle kavga ediyor  silahlar bıçaklar çekiliyor, yaralanmalar oluyor ve bu olayla ilgili 4 vatandaş tutuklanıyor  hemen adli  yıl başlıyor adli yıl  nedeniyle  olaya bakan savcının odasından  dosyanın  içindeki tüm deliller çalınıyor.

Fotoğraflar bilirkişi raporları yok oluyor. Hal böyle olunca 4 tutuklu vatandaş tahliye ediliyor işte eğitimin gücü ve Allah korkusu.  Hulusi bey bu ülkede bir yılda 66 çocuk işçi  ölüyor  bunlar okulda değil oyun parkında değil  işçi, işçi   bu çocukların  babalarına  geçinebilecekleri ücret verilmiş olsaydı  beklide  çoğu hayatta olacaktı.

Çalışmak zorunda bıraktığınız bu çocuklar okuma imkanı bulsalardı, sizin gibi Genelkurmay Başkanı olamazlar mıydı? Bakan olamazlar mıydı? şimdi  bu yaşamını yitiren 66 çocuk işçimizin okuma imkanını elinden alan biz değiliz diyebilir misiniz? diyecek olsaydınız bu ülkede okula aç giden çocukların olduğunu bilirdiniz. Defter kalem alamayan bu nedenle  çocuğunun yüzüne bakamayan Babaların olduğunu bilirdiniz. Eğitimin amacının Allah korkusu olduğunu söylüyorsanız eğitimi öncelikle tarikatların yurtlarında ve Kuran kurslarında küçücük oğlan çocuklarının  taciz edilmesini  önleyin en önemlisi çocukların iyi eğitim alıp Allah korkusunu anlaması için  yap-işlet-devret ile yapılan  Çanakkale  köprüsünün 2023 – 2024 geçiş  garantisi  olan 16 milyon 425 bin araç ancak köprüden geçen araç sayısının 3 milyon 336 bin olduğunu aradaki  %80’lik yanılmayı  milletin ödediğini  ve bu tutarın 281 Milyon 695 bin 569 Euro olduğunu ve bu nedenle binlerce  çocuğun eğitim hakkını  böylece başkalarına verip daha çok çocuk işçinin ölebileceğini bilin Sayın Akar.

İşte bu nedenle sadece Z kuşağı değil milyonlarca yurttaş Avrupa’ya gidebilmek için fırsat arıyor demek ki eğitim çok başka bir şeymiş.