Geçtiğimiz günlerde bir çökme hikayesi başlıklı yazımda hakkımın nasıl gasp edildiğini anlatmaya çalışmıştım.

Bu günkü yazımda yine aynı kişi tarafından kullanıldığımı ve onun sipariş haberini yerine getirdikten sonra yıllarca vicdan azabı çektiğimi söylemek isterim daha önceki yazımda bahsettiğim gibi Balya ilçe muhabirliği yaptığım dönemde sık sık Balıkesir’e gelip Yeni Asır bürosuna uğrardım.

Günlerden bir gün  büroya girer girmez büro şefi Buldan ile karşılaştım şen şakrak bir karşılama sonrasında “iyi ki geldin bende seni arayıp müsait olunca büroya uğramanı isteyecektim seni dış göreve göndereceğim güzel bir iş sen başarırsın” deyip hayli gaz verdi. Dış göreve gidecek benden daha başarılı ve deneyimli arkadaşlar varken niye ben dediğimde bu haber güven meselesi demek ki sana güveniyorum hala anlamadın mı deyince  dış görevi kabul ettim. Dış görev dediğim yer Kınık’mış Kınık ilçesine gidip sağlık merkezi Doktoru Haydar Çölçayır’ın fotoğrafını çekecekmişim “senden istediğim Kınık’a git bu doktorun fotoğraflarını çek getir bunu yapman iyi fotoğraf getirmen senin becerine bağlı” dedi.

Çekmecesinden bol miktarda slayt film ile siyah beyaz filmler verdi. “Al şu parayı yarın yola gideceksin” deyip yeni verdiği görev için başarılar diledi. Asıl film şimdi başlıyor.

Aldığım talimat üzerine Kınık ilçesine gittim sağlık merkezi ilçenin hemen girişinde olduğu için sağlık merkezinin önünde araçtan indim yol boyunca Doktor Haydar Çölçayır’a  neler sorup fotoğrafını   nasıl çekeceğimin hesaplarını yapmıştım fazla uzatmayalım elimde ajandam omzumda çantam sağlık merkezine girdim görevli hemşire buyurun deyince doktor beyle görüşeceğimi söyledim.

Hemşire eliyle işaret ederek karşıdaki dükkanları göstererek doktor bey karşıda  kendi muayene sinde deyince teşekkür edip hemen yolun karşısına geçtim. Doktorun odasına girdim ve kendimi tanıttım Doktor bey ben  Ahmet İmren İzmir Yeni Asır Gazetesi  araştırma servisinden geliyorum biraz önce Bergama da çalışma yaptım buradan da Soma ve Kırkağaç çalışmaları yapacağım dedikten sonra konuşmamı sürdürdüm Sayın Sağlık Bakanımız sağlık merkezlerinin yataklı tedavilerine dönüştürüleceğini  söyledi  sizlerin  bölgesi Kınık’ta  en çok karşılaştığınız vakalar nelerdir. Bakır çay ovasında  her türlü tarım yapılmasına rağmen tütün ekimlerinde gözle görülen bir fazlalık var bu nedenle akrep sokmaları hayli fazla deniliyor dediğimde. Doktor Haydar benim İzmir araştırma merkezinden geldiğime kesin kanat getirmiş olmalı ki başladı sorularıma samimi bir şekilde yanıt vermeye.

Doktor anlatıyor ben yazıyorum  halbuki yazdıklarım hiçbir işe yaramayacak zira benden röportaj istenmemişti ben sadece doktorun fotoğraflarını çekecektim bunun içinde tüm bu yaptıklarımı yapmam gerekiyordu. Adama beni filanca gönderdi senin fotoğrafını istiyor diyemezdim  uzatmayalım röportaj bittikten sonra çantamdan makinemi çıkardım ve doktora kibarca bir iki kare fotoğraf istedim önce kabul etmedi ancak şu sözlerim karşısında peki demek zorunda kaldı.

Doktor bey ben aldığım bu araştırma görevinde İzmir deki üslerim sorduğunda gittim görüştüm  ve fotoğrafladım görev tamamlandı demek için fotoğraf çekmek istiyorum yoksa bunlar gazetede yayınlanmayacak sadece bir kanıt sizin fotoğrafınız beni doğrulayacak deyince doktor saçını da düzelterek peki çek bakalım dedi tamı tamına üç kare fotoğraf çekebildim.

Teşekkür edip ayrıldım Balıkesir’e döndüğümde büro şefi Emin Buldan  beni kapılarda karşılayıp “ne yaptın başardın mı” dedi. Olayı kısaca özetledim ve doktorun filmini verdim sağlık merkezinin  konumu hakkında hayli bilgi aldım işine yarar mı dedim “senin olsun istemem” dedi  ve ertesi gün Balya’ya döndüm ilk işim bir Yeni Asır almak oldu. Kabaca göz gezdirdim konuyla ilgili haber yoktu ertesi gün gözlerime inanamadım birinci sayfada benim çektiğim doktor fotoğrafı başlık Kınık da Doktor Haydar Çölçayır istenmeyen adam ilan edildi. Haberin devamı bayan hastasına sözle sarkıntılık yapan doktor Kınık da istenmiyor. 

Velhasıl haber değişik konulara doğru gidiyordu haberin imzası tabiî ki Emin Buldan önce çok üzüldüm ancak asıl üzüleceğim konu bir gün sonra geldi yine Yeni Asır yine birinci sayfa bayan hastasına sözle sarkıntılık ettiği iddia edilen doktoru berber koltuğunda delik deşik ettiler berbere tıraş olmaya giden doktor sarkıntılık ettiği gerekçesiyle bayan hastanın kocası tarafından berber makasıyla delik deşik edildi.

İzmir ege Üniversitesi hastanesine kaldırılan doktor Haydar Çölçayır’ın dalağı alındı hayati tehlikesi devam ediyor haber böyleydi. Şimdi bunda günah varsa kimin boynuna bilmiyorum ama günahı O’nun boynuna olsun.