Yazıma bu başlığı atarken gerçeği yansıttım. İlk kez değil defalarca söyledim ilgili birimleri uyardım başkanlara seslendim sonuç kocaman bir sıfır.

Her şeye rağmen bir Balıkesirli ve bir köşe yazarı olarak söylemeye devam edeceğim gerekirse durmadan tekrar tekrar hatırlatacağım. Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan ile hiç tanışmadım  ancak defalarca iyi niyetimle uyarılarım oldu. Oturduğum Adnan Menderes Mahallesinde yapılması gereken hizmetler veya aksayan yanları bir Karesi ilçesi sakini olarak bunları söylemek benim doğal hakkım olduğunu sanıyorum. İllaki gazeteci olmam gerekmez diye düşünüyorum. Herkes oturduğu semtini koruyup kollamalı ancak belediyelerde yapılması gereken hizmetleri yapmalı.

Balıkesir Büyükşehir olduktan sonra merkezde bir olan belediye 3,e çıkartıldı. Yüzölçümü olarak belki daha geniş bir alana hizmet veriyor olabilirler ama ilçe belediyeleri de katkı veriyor.

Neyse konuyu dağıtmadan şöyle toparlayalım, geçtiğimiz hafta Adnan Menderes Mahallesinde bulunan Naciye Kabakçı Anaokulu karşısında  kurumuş  iki adet kavak ağacı vardı. Belediye ekipleri  geldi  tehlikeli olabilecek bu kurumuş kavakları kesecekler emniyet güçleri yol güvenliğini sağladı ve belediyeci arkadaşlar işe başladı.

Kavakları kestiler evet sadece kestiler nasıl kesilmesi gerektiğini bilmiyorlardı bu nedenle kavaklar devrilirken   elektrik telleri yerlerde telefon telleri yerlerde  neyse ki meydana gelen hasarlar hemen giderildi ancak kaldırımlar ve asfalt  kurumuş kavak dallarıyla kaplanı verdi. Ağaçları kesen arkadaşları ne kadar ilgilendirir ki onlar işlerini yapıp çekip gitti. Oradaki pisliği mahalle halkına hatıra olarak bıraktılar.

Şimdi uzun lafın kısası Mart ayında seçim var siyasiler yavaş yavaş meydanlarda boy göstermeye  başlayacaklar bu çalışmalara Altıeylül Belediyesi başlamış bile doğrusunu da yapmış  sahalara ne kadar erken çıkarsan o kadar yol alırsın Hasan  Avcı başkanı sahalarda pek göremeseniz de  Altıeylül  Belediyesi basın bürosu personeli saha çalışmalarına aylar önce başlamış  özellikle  Pazar yerlerinde vatandaşların görüşlerini sorup gönülleri almaya çalışıyorlar.

Bu çalışmalar tabi ki gerekli ancak yeterlimi tabi ki yetersiz neler yapmalı aklımın erdiği kadar  anlatayım. Her belediyenin Basın ve Halkla İlişkiler Birimi var. Bu birimde çalışan personel belediye başkanı bir açılışa giderse  hemen arkasına takılıp giderler bu çok normal ancak  fikir üretmezler  yada ürettikleri fikirlerini başkana söyleyemezler zira birim müdürü vardır her şeyi o bilir o emir vermeden  kimse bir şey yapamaz.

Basın birimi çalışan personelden bir arkadaş sabahın erken saatlerinde resmi aracına binip  kendi  ilçesinde sokak sokak dolaşacak görüntüsü çirkin olan her şeyin fotoğrafını çekip başkana rapor olarak sunacak yoksa oturduğun bürodan  basın  çalışanı olsan ne olur olmasan ne olur  kısacası  belediye başkanlarına minik bir uyarı  basın personelini  ilçenizin dört bir tarafına yollayın  her şeyi yerinde görüntülesinler.

Kalın sağlıcakla.