BÜYÜK HEYECANA SAYILI GÜNLER KALDI

Süper Lig’de 2023-2024 sezonun başlamasına sayılı günler kala yeni sezon hakkında birkaç bir şey yazmak istedim. Geçtiğimiz sezonu üst sıralarda tamamlayan takımlar için sezon aslında çok daha önceden başladı. Avrupa kupalarında mücadele eden 4 takımımız da bir üst tura yükseldi. Adana Demirspor haricinde dengi ile karşılaşmayan takımlarımız için yeni sezona hazır demek oldukça güç.

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde yer alan Galatasaray transfer sezonunu belki de en doğru şekilde yöneten takımdı öncelikle şampiyon kadroyu korumayı bildi sonrasında ise o kadroyu Zaha ve Angelino gibi Avrupa standartlarında oyuncularla güçlendirdi. Yeni sezon hazırlıklarında ise daha çok yedek ağırlıklı çıkan sarı kırmızılar bana göre yeni sezonun ilk 3-4 haftasında tökezleyecek fakat daha sonrasında kadrosu oturduğu taktirde geçtiğimiz sezonun üstünde bir oyun sergileyeceğini düşünüyorum.

Fenerbahçe ise bu transfer döneminde çok farklı bir tablo çizdi. Başkan Ali Koç adeta yoğurt yeme şeklini değiştirdi. Genellikle adı pek duyulmamış oyunculara çok fazla transfer ücreti veren Ali Başkan bu sezon Tadic, Becao ve Dzeko gibi yıldız isimleri kadroya kattı ve bu kadroyu İsmail Kartal’a emanet etti. Geçtiğimiz sezonlarda olduğu gibi Fenerbahçe yine sezonun hazırlık kısmında çok iyi performans sergiledi ve bana göre sezona çok iyi başlayacaklar fakat en ufak hata taraftarın biriken sinirini dışarıya dökmeye sebep olabilir ve bu durumda takım ligde motivasyonunu kaybeder.

Beşiktaş geçtiğimiz sezon ligin son maçlarında güzel performans sergilese de bu transfer döneminde beklenin çok çok altında kaldı Rebic ve Amartey gibi oyuncuları transfer etse de taraftar bu transferlerden hiç tatmin olmadı. Kadro kalitesi olarak da Fenerbahçe ve Galatasaray’ın çok kaldı diyebilir fakat Şenol Güneş faktörü Beşiktaş için büyük bir şans adını hiç bilmediğimiz bir oyuncuyu bile parlatabilecek bir adam kendisi. Bana göre bu sezon Beşiktaş Abubakar ve Şenol Güneş’in performansı ile doğru orantılı ilerler.

Geçtiğimiz sezon 4’üncü olarak Avrupa Kupalarına katılma hakkı gösteren Adana Demirspor ise bana göre lige en hazır takım Montella’nın gidişi sonrası düşüş beklenen Adana ekibi Kluvert ile ilk sınavından (CLUJ) yıldızlı 100 alarak geçti. Kadro kalitesi olarak da diğer Anadolu takımlarının üstünde olan Mavi Beyazlılar bu yıl da üst sıralara oynar.

Son olarak Trabzon ve Başakşehir de bu sezon çok iddialı olacağa benziyor. Trabzonspor’da her ne kadar transfer olan oyuncular sakatlansa da Nenad Bjelica Trabzon için adete kurtarıcı bir hoca. Antrenmanlar da oyuncularla olan ikili ilişkisi, antrenman temposu ve taktik zekası Trabzonspor’u iyi yerlere getirecek. Başakşehir ise sessiz sessiz geliyor fakat çok güzel hamlelerle geliyor. Emre Hocanın oyununu zaten beğeniyordum bu sezon da üstünde koyacağına eminim ve yaptıkları transferler, özellikle Krzysztof Piątek transferi ligde fark yaratacak. Anadolu takımlarından ise Samsunspor muhteşem bir proje ile geliyor yaptıkları transferler başkanlarının yönetim başarı, Samsunspor yeni Adana Demirspor olabilir bu sezonun en dikkat çekici takımlarından biri olacak.

 Yeni sezon umarım Süper Lig’den çok Avrupa başarılarımızın konuşulduğu bir sezon olur artık Avrupa’dan kupa getirme zamanı geldi diye düşünüyor bütün takımlara Ligde ve Avrupa başarılar diliyorum.