CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, TBMM’de yaptığı konuşmasında vatandaşların artık ucuz gıdaya ulaşacağız derken ne yazık ki sahte ve sağlıksız gıdalara mahkum kaldığına dikkat çekti.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Cumhurbaşkanı Kararı ile 2 yıl önce domuz eti ithalat vergisinin düşürüldüğü hatırlatarak, vatandaşların, ucuz gıdaya ulaşacağız derken ne yazık ki sahte ve sağlıksız gıdalara mahkum kalmış durumda olduğunu ifade etti. İki yıl önce domuz ithalatındaki vergi indirim ile vatandaşı bu durumla karşı karşıya bıraktıklarını belirten Sarı, aradan geçen iki yıla rağmen bir denetim yapmadıkları için bugün yaşanılan tabloyla karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan sarı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmasında; “Domuzun diğer parçalarından ayrılmış madde ve konserveler” başlıklı ürün grubunun, 12 ülkeden ithalatında alınan verginin yüzde 121.5’ten yüzde 98.4’e indirildiği 31 Aralık 2020 tarihli 3350 sayılı Cumhurbaşkanı Kararını hatırlattı. CHP’li Sarı: “Dünya Gıda Günü, sayenizde bugünü dünya gıda enflasyonu şampiyonu olarak kutluyoruz. Yanlış, ucube ekonomi politikalarınız, tarım politikalarındaki yaptığınız hataların sonucunda yarattığınız enflasyonla vatandaşlarımız gıdaya ulaşamaz hâle geldi. TÜİK verilerine göre yüzde 44, sokağın verilerine baktığımızda da yüzde 80'e dayanan enflasyon altında artan gıda fiyatları sonucunda vatandaşlarımız gıdaya sağlıklı bir şekilde ulaşamaz hâle geldi. Vatandaşlarımız ucuz gıdaya ulaşacağız” derken ne yazık ki sahte ve sağlıksız gıdalara mahkûm kalmış durumda sayenizde” dedi.

 

DOMUZ ETİ İTHALATINDA VERGİ İNDİRİMİ

İki yıl önce domuz ithalatındaki vergi indirimiyle vatandaşı bu durumla karşı karşıya bıraktıklarını söyleyen CHP’li Sarı: “Aradan geçen iki yıla rağmen bir denetim yapmadığınız için bugün yaşadığımız tabloyla karşı karşıyayız. Altı ayda bir yapmış olduğunuz denetimleri ve yayınladınız raporları iki yıl geçmesine rağmen ancak bugün yayınlayabildiniz ve yaptığınız denetim sonucunda da şirketlerin sergilediği durum ortada” diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

HABER: BUSE ASLAN