Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, Abdullah Öcalan’ın da dahil olduğu mahkûmlar için koşullu salıverilme teklifi hakkında sert uyarılarda bulundu. Filiz, şehit ailelerinin ve gazilerin bu yasa teklifine karşı derin bir rahatsızlık duyduğunu belirtti.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Balıkesir Şube Başkanı Haydar Filiz, 8 Ekim’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulan yasa teklifi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. 110 maddelik kanun teklifi, terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan diğer kişilerin “koşullu salıverilmeleri”ni de kapsıyor. Filiz, bu teklifin toplumda ciddi bir rahatsızlık yarattığını belirtti.

 

YASA TEKLİFİNİN KOMİSYONA HIZLI BİR ŞEKİLDE TAŞINDIĞINI BELİRTTİ

Haydar Filiz, söz konusu yasa teklifinin “jet hızıyla” Meclis Komisyonu’na gelmesine dikkat çekti ve bu sürecin hızla ilerlemesinin, kamuoyunda tepki yarattığını ifade ederek, böyle bir gelişmenin toplumun hassas noktalarına dokunduğunu söyledi. “Vatan ve millet sevgisi üzerinden nutuk atanların, bu teklife neden sessiz kaldığını” sorgulayan Filiz, toplumu derinden yaralayan bu konunun aceleye getirilmemesi gerektiğini vurguladı.

 

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ADINA TEPKİLERİNİ DİLE GETİRDİ

Şehitlerin kanının bugüne kadar yerde kalmadığını ve bundan sonra da kalmayacağını belirten Filiz, terörle mücadelede hayatını kaybedenlerin hatırasına saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Gaziler ve şehit ailelerinin bu duruma karşı çok hassas olduğunu belirten Filiz, “Aziz milletimizin, şehit ailelerimizin ve gazilerimizin zaten yaralı olduğunu, bu teklifle yeni bir yara açılmasına asla izin vermeyeceklerini” söyledi.

 

HÜKÜMETE VE MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI YAPTI

Haydar Filiz, bu yasa teklifinin Meclis Komisyonu’na taşınmasının şehit aileleri ve gaziler arasında büyük bir rahatsızlık yarattığını belirterek, hükümete ve Meclis’teki milletvekillerine seslendi. Bu teklifin kabul edilmemesi gerektiğini belirten Filiz, hükümetten ve millete bağlı milletvekillerinden konuyu kınayan açıklamalar beklediklerini dile getirdi. Ayrıca, böyle bir adımın toplumda ciddi tepkilere yol açabileceği uyarısında bulunarak sözlerini sonlandırdı.

HABER: BUSE ASLAN