Balıkesir Sosyal Güvenlik il Müdürlüğünün düzenlediği kültür turları kapsamında Balıkesir’de yaşayan emekliler için Çanakkale kültür gezisi yapıldı.

Balıkesir Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2024 emekli yılı kapsamında il genelinde belirlenen 70 emekli için Çanakkale gezisi düzenlendi. 

Balıkesir SSK il Müdürlüğü’nün düzenlediği kültür turu kapsamında şehitlik gezisine rehber eşliğinde ilk olarak 57. Alay Şehitliği gezildi. 

“Mustafa Kemal Atatürk’ün askerlerine ben size taarruz etmeyi değil ölmeyi emrediyorum dediği yer olarak ayrı bir önem kazanmış yaklaşık 3000  subay ve askeri kendilerinden  6 kat büyük  düşmanı  yenmeyi başaran Mehmetçik ilk destanını burada yazmıştır” diye anlatan  rehberin  sözleri sona erdiğinde  etrafa bir göz attığımızda yaklaşık bir ay önce Gelibolu  yarımadasındaki büyük orman yangınının 57. Alay  şehitliğine bazı yerlerde siperlere kadar yaklaştığı ve burada bazı ağaçların tamamen yanmış olduğunu görenlerin yüreğini bir kez daha yaktı desek yalan olmaz.

Şehitlik gezisine rehber eşliğinde devam edilirken Conk Bayırı, Şehitlik Abidesi ardında öğle yemeği sonrası geziye devam edildi.

Şehitliğin her yeri ziyaretçilerin manevi duygularını kabartırken en beğenilen ve duygularının yükseldiği yer Hilal-i Ahmer Hastane Müzesi oldu. Gezi Mecidiye tabyası, Seyit Onbaşı anıtı ile son bulurken Çanakkale Kordon da Truva atı ziyareti ve aynalı çarşı gezisiyle Çanakkale gezisi sona erdi. Öte yandan gezi boyunca Balıkesir SGK İl Müdürü Şeref Karaca emeklilerle yakından ilgilendi.  

HABER: BUSE ASLAN