Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yaşadığı sorunları gündeme taşıyan bir basın açıklaması yaptı. Bilal, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler beklediğini söyledi.

Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, aile hekimliği sistemindeki sorunlar ve yeni yönetmelik taslağıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bilal, aile hekimliği sisteminin uygulanmaya başlandığı günden bu yana, çalışanların haklarını savunmak ve sorunların çözümü için yoğun bir mücadele verdiklerini vurguladı. Cumartesi nöbetleri konusunda gösterilen kararlılıkla önemli kazanımlar elde ettiklerini belirten Bilal, hukuki yollardan kesintilerin iptal ettirildiğini ve bazı sorunların ortadan kaldırıldığını ifade etti.

Bilal, aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının destek taleplerine her zaman yanıt verdiklerini, özellikle destek ödemelerinin yetersizliği, cari giderlerin eksikliği ve çalışanların sorumluluğu olmamasına rağmen karşılaştıkları mağduriyetlerin giderilmesi için çalıştıklarını belirtti.

Yeni yönetmelik taslağının sahada konuşulduğuna ve bu düzenlemenin mağduriyetleri artıracağına dair endişelerini dile getiren Bilal, sosyal taraflarla görüşülmeden hazırlanan düzenlemelerin daha fazla soruna yol açacağını savundu. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının mali ve özlük haklarında iyileştirmeler beklediğini, buna karşın sahadaki beklentilerin aksine yapılacak her düzenlemenin karşısında olduklarını vurguladı.

Musa Bilal, geçmişte olduğu gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarını desteklemeye devam ettiklerini, çözüm odaklı her adımın yanında yer aldıklarını ifade etti. 12-13 Aralık 2014 tarihlerinde düzenlenen iş bırakma ve mitinglerde, 8 Şubat 2020'deki "Sağlıkta Şiddete ve Hak Kayıplarına Hayır" mitinginde aktif destek verdiklerini hatırlatan Türk Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, 19 Ekim'de Ankara’da aile hekimlerinin ve aile sağlığı çalışanlarının sesinin duyurmalarının değerli bulduklarını, desteklediklerini ve onların yanında olduğunu ifade etti.

Bilal, Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda çalışanların haklarını savunmaya devam edeceklerini, sorumluluklarının dün olduğu gibi bugün de aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının yanında olmak olduğunu belirtti.

HABER: BUSE ASLAN