Yeni yılın ilk yazısında çok güzel şeylere değinmek istiyordum ama kimse kusura bakmasın eskisi yenisi hep aynı ne yazık ki. Bana göre ülkemizde güzel şeyler pek yaşanmıyor. 2023 yılından kalma bir söz kulaklarımda hala çınlıyor.
Siyasilerin sık sık söylediği şu sözü kıyamete kadar unutamam sizin de merak ettiğinizi biliyorum ve söylüyorum bu sözü Cumhurbaşkanımız söyledi emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik vallahi çok merak ediyorum peynirin 250, etin 400, balığın 250, ekmeğin 10 TL olduğu, kiraların 5000 ile 15 bin lira olduğu bir ülkede 7500 TL maaş alan emekli daha nasıl ezilebilir merak ediyorum.
Geçim sıkıntısı içinde kıvranan emekli, işçi, dul yetim insanların gözüne baka baka dalga geçenler var. Amaç gündemi değiştirmekse vallahi çok başarılı oluyorlar.
Milli Eğitimdeki yaşananlar, yeni yılda 17 bin 2 lira ücretle bir ay geçinmeye çalışacak asgari ücretliler, fabrikalarda çalışırken hiç birinin aklına gelmeyen medrese eğitimi alamadıkları ve kitap yazamadıkları için sanıyorum çok pişmanlar ama iş işten geçmiş kusura bakmayın bunları niçin yazıyorum bilmem ki oysa yeni yılın asıl bombası bakın neymiş.
Sayıştay raporlarına göre TMO silolarından 2022 yılında 552 ton 471 kilo ürün noksanlığı tespit edilmiş. 3 milyon 138 bin TL tutarında ürünün noksanlık kaydı tutanaklara geçmiş ve şunu öğrendim ne kadar kibar insanlar var çalmışlar demiyorlar noksanlık diyorlar.
Peki TMO’sinde yaşananların hepsi bu kadar mı? Tabiî ki değil TMO 3 yıl üst üste görev zararı yapmış buda başka bir taktik olsa gerek 2019 yılında 26 milyon, 2020 yılında 23 milyon 2021 yılı içinde 37 milyon görev zararı yapılmış.
Bunlar geçtiğimiz yıllarda kaldı asıl meseleyi ele almamız gerekirse 2023 yılı son ayında yaşadığımız eğitim konuları da ele alınması gerekiyor. Zira eğitim, sağlık, ekonomi yerlerde sürünüyor dersem abartmış olmam.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, milyonlarca insanın tarikat dediği kişilere STK sivil toplum kuruluşu diyiverdi ve “eğitimde iş birliği yapmak işin onlarla protokoller imzaladık ve imzalama yada devam edeceğiz” dedi. Bakan Tekin kendi düşüncelerine göre haklı olabilir ancak ben iddia ediyorum ve haksız olduğunu savunuyorum adama sormazlar mı İktidar her ile üniversite açmıştı ya oralardan hiç mi Türk eğitimine katkı verecek gençler yetişmiyor da hocadan hacıdan medet umuyorsunuz? Bu ülkede mademki dini eğitime daha çok önem vereceksiniz sizin ilahiyat fakülteleriniz yok mu? Kısacası hiçbir veli sınıflarda sarıklı cübbeli kişileri görmek istemiyor.
Bunun en büyük nedeni onları din adamı gibi görmüyor ve sadece çıkar ve menfaatleri doğrultusunda hareket ettiklerine inanıyorlar alın size bir örnek yaptığı televizyon programlarıyla din adamı olduğunu ancak bir şovmenin bile yapamayacaklarını çok başarılı bir şekilde yerine getiren Cübbeli Ahmet, Ahmet Mahmut Ünlü eski diyanet işleri başkanı Mehmet Görmez’e hakaret ettiği gerekçesiyle açılan davada gerçekte ne iş yaptığını soran mahkeme heyetine “ben Youtuber’im” yanıtını vermiş.
Cübbeli Ahmet mali durumunun sorulmasına da “youtuber olarak ayda 55 bin lira kazanıyorum ve kitap yazıyorum oradan da 85 bin lira kazanıyorum” deyince mahkeme heyeti eğitim durumunu sordu “ben medrese eğitimi aldım” yanıtını verdi.
Şu rezalete bir bakın Allah aşkına medrese eğitimi almış bir kişinin toplam aylık geliri 140 bin lira. Oysa 10, 12 saat zor şartlarda çalışan asgari ücretlilere kaç lira verelim diye kurulan komisyon on gündür toplanıp toplanıp dağılıyor. 17 bin mi olsun? 18 bin mi? oysa adam medrese eğitimi almış aylık kazancı ortada açık açık fikrimi söyleyeceğim yapılan tüm bunlar bir özendirmek olabilir mi?
Okullara sokulan tarikatların zararsız olduğunu çocukların aldığı medrese eğitiminin ileride faydası oluyor sinyalleri vermek istemeleri olabilir mi tüm bunları düşünmüyor değilim ancak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in şu sözleri de aklımı karıştırıyor ne demişti Bakan Tekin “biz hocaları okullara çocuklarımız dağa çıkmasın diye sokuyoruz.”
Sayın Bakan şimdiye kadar hangi okuldan dağa çıkan çocuk gördünüz, eğer gücünüz varsa hocalarınızı üniversitelere yerleştirin kuran kurslarında ve tarikat yurtlarında 6-7 yaşında erkek çocukların ırzına geçen tarikat üyeleri olmadı mı?
Bu ülkede hiç bunları duymadınız mı? demek ki küçücük yavruların beyinlerini yıkayabilmek için dağa çıkma masallarından vazgeçin daha fazla canımızı sıkmayın.
2023 yılında aya sert iniş yapacağız diye söz veren Reisinde canı sıkkın olabilir ulusal gazeteler manşet atmıştı aya sert iniş yapacağız dediler ama bir teknik arıza olmuş olabilir inşallah 2024 yılında gideriz sağlık olsun aya gidemesekte ben şahsım adına gelecekte mutlaka aya gideceğiz diyor ve yeni yılınızı kutluyorum.
Sağlık mutluluk ve huzurlu bir yaşam diliyorum.
Yorum yapın