Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde üstüne seyrettiği bu günlerde Balıkesir’de termometreler 40 dereceyi gördü. Birçok vatandaş sıcaktan kaçınmak için dışarıya çıkmamayı tercih ederken dışarı çıkan vatandaşlar ise kendilerini gölgelik mekanlara attılar.

Balıkesir il merkezinde termometreler bugün 40 dereceyi gösterdi. Sıcak ve bunaltıcı hava, öğleden sonra kendini hissettirdi. Sıcaklığın etkisiyle Balıkesir şehir merkezinin en kalabalık sokakları adeta bomboş kaldı. Birçok vatandaş sokağa çıkmayı tercih etmezken, sokağa çıkan vatandaşlar, sıcak havadan kendini korumak için gölge yerleri ve klimalı ortamları tercih etti. Uzmanlar sıcak havada vatandaşları bol su içmeleri konusunda ve sıcak çarpmasına karşı uyardı.

 

SOKAĞA ÇIKMAKTAN KAÇININ          

Uzmanlar yaşanan bu bunaltıcı sıcakların insan sağlığı açısından zararlı olduğunu belirterek vatandaşların 10.00 – 17.00 saatleri arasında önemli bir durum olmadığı taktirde evlerinde veya serin yerlerde kalmasını tavsiye ediyor. Ayrıca uzmanlar dışarıya çıkan vatandaşların sık sık tuz içeren sulu gıdalar almaya dikkat etmelerini, dışarıda bulunulduğunda açık renkli, hafif, bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysiler tercih edilmesini, geniş kenarlı ve hava delikleri olan şapka giyilmesini ve güneşin zararlı ışınlarından koruyan güneş gözlüğü kullanılmasını öneriyor. Ayrıca uzmanlar tatil beldelerinde vatandaşların güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde (10.00-16.00) denize girmemesini ve güneşlenilmemesini de tavsiye ediyor.

 

TEKNOLOJİK CİHAZLARA DİKKAT

Son yılların en sıcak yaz mevsiminin yaşandığı Temmuz ayında elektronik cihazlar da ısınmaya maruz kalıyor. İnsanları olumsuz etkileyen sıcak havalar, bilgisayar, telefon, otomobil gibi elektronik araçları da etkiliyor. Birçok teknoloji uzmanı bu sıcaklıkların teknolojik aletlerinde ömrünü kısaltabildiği ve sıcağa fazla mazur bırakılmaması gerektiğini belirtiyor. Ayrıca uzmanlar araç içerisinde bırakılan parfüm, çakmak veya telefon gibi aletlerin sıcakların etkisiyle patlayabileceği ve yangına sebebiyet verebileceğinden dolayı araçta bırakılamamasını öneriyor.

 

 

YARIN YAĞMUR BEKLENİYOR

Bugün yaşanan sıcak havadan sonra ise meteoroloji tahminlere göre dün yaşanan kavurucu sıcaklardan sonra yarın yağmur bekleniyor. Öğle saatlerinde başlayacak yağışın saat 15.00 sularına kadar devam etmesi bekleniyor. Bugünden sonra ise hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde geçmesi bekleniyor.

 

Haber: Buse ASLAN