Balıkesirli gazeteciler olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile birlikte deprem felaketini yaşayan İller’den Adıyaman ve Malatya’yı ziyaret ettik. Deprem felaketinin izlerini, vatandaşlarımızın acısını yerinde gördük ve yaşadık.

Adıyaman esnafının bizlere özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’a karşı büyük bir sevgisi ve ilgisi vardı. Öyle ki Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nce orada kurulan ‘Balıkesir Çarsısı’ esnafı ayrı bir ilgi ve sevgi gösteriyor Balıkesir’e ve Başkan Yılmaz’a.

88 dükkanın yer aldığı Balıkesir çarsısı esnafı dualarla karşıladı bizleri. Her dükkan sahibi Başkan Yücel Yılmaz’a ayrı ayrı sarıldı. Onların acıları Başkan Yılmaz’ın dokunuşu ile hafiflemiş. Yeni bir hayata tutunmanın, hayata yeniden başlamanın, geleceğe umutla bakmanın lideri olmuş Yücel Yılmaz.

Yücel Yılmaz’a olan sevgi, ilgi alaka, anlatılmaz yaşanır. Biz o sevgiyi, o bağlılığı birebir yaşadık. Adıyaman halkı bir başka seviyor Yücel Başkanı. Adıyamanlılar, Yücel Yılmaz’a “SEN BİZİM DEPREM KAHRAMINIMIZSIN” diyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve ekibinin Adıyaman’da her vatandaşa dokunduğunu gördük, kısaca Balıkesir’in ve Yücel Yılmaz’ın ayak izleri vardı acılı Adıyaman’da. Adıyaman’lıların çaresizliği umuda dönüşmüş, yaraları bir nebze olsun iyileşmiş, sıcak ve samimi dokunuş Adıyamanlılara moral olmuş, umut olmuş Yücel Yılmaz ile.

Asıl merkez Osmaniye olmasına rağmen Balıkesir, hem Malatya’ya hem Adıyaman’a da yetmiş. Onlar için Balıkesir Büyükşehir afet ekibi yoğun bir çaba göstermiş. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin ayak izleri deprem bölgesinde dokunduğu her İl’de hissedilmiş.

Osmaniye’ye gidemedik ama hiç kuşku yok ki onlar daha fazla duacıdır Balıkesir’e ve Yücel Yılmaz’a. Gelelim Malatya’ya. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Malatya’da da iz bırakmış. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ayrı tutuyor Balıkesir’i ve Başkan Yılmaz’ı. Deprem sonrası anında Malatya’ya ulaşan Balıkesir ekibi, yaraları sarmak, eksikleri tamamlamak, sıcak çorba dağıtmak, konteyner kentleri kurmak çok büyük fedakarlıklarda bulunmuş. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, öve öve bitiremiyor Yücel Yılmaz’ı ve Balıkesir’i. Yücel Yılmaz ile morallendiklerini, umutlandıklarını, geleceğe daha iyi baktıklarını dile getiriyor Başkan. Elinden gelse Yücel Başkanı göndermeyecek Balıkesir’e. Hizmetleri, katkıları için söyleyecek söz bulamadığını, kelimelerin yetersiz kaldığını ifade ediyor Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı.

Kısaca deprem bölgesinde Balıkesir ekibinin, Yücel Yılmaz’ın dokunduğu her yer ayrı seviyor, sayıyor Başkan Yılmaz ve Balıkesir’i. Deprem zedelere uzanan el, efsane olmuş Adıyaman’da, Osmaniye’de Malatya’da. Adıyaman’da, Malatya’da acıyı yaşayan vatandaşların Yücel Başkan’a olan sevgileri, samimiyetleri, ilgileri, duaları bizleri de mutlu etti, gururlandırdı bir Balıkesirli olarak.

Adıyamanlı esnaf teyze, “Yücel Başkan senin sayende benim çocuğum okuluna devam ediyor. Senden Allah razı olsun” diyor. Bir diğer esnaf, “Senin sayende evimize ekmek götürüyoruz” diyor. Bir diğeri “Bugün dükkanım açık ise bunun sebebi sensin” diyor. Bir başka esnaf ise “Sen bizim gururumuzsun, sayende acılarımız azaldı, yarınlardan umutluyuz” diyor. Bu cümleleri duydukça mutlu oluyoruz.

Çünkü onların ‘Sen bizim deprem kahramanımızsın’ dedikleri Belediye Başkanı bizim Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz. Onunla ilgili güzel sözleri duymak bizleri de onurlandırdı. Teşekkürlerimiz, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a ve deprem bölgesinde iz bırakan ekibine. İyi ki varsınız..