Özledim hem de çok özledim. Biliyorum merak ediyorsunuz neyi özlediğimi hemen söyleyeyim komşuluğu özledim eski günleri özledim eskiden sık sık yaptığımız akraba günlerini özledim. Bir araya gelip eş dost ve tanıdıklardan haberler almayı onların mutluluklarını duyup mutlu olmayı hatta üzüntülerinde bile üzülmeyi özledim.

Hatırımda kaldığı kadarıyla tam beş yıl olmuş akraba günleri yapmıyoruz. Eskiden bir araya toplanıp sohbetler eder ve gerek yardımlaşma gerekse verilecek destekleri esirgemeden yerine getirirdik. Şimdi yaşam şartları her şeyi yerle bir etti başta komşuluk kalmadı arkadaşlıklar zaman zaman sekteye uğruyor akrabalık neredeyse ortadan kalktı kalkacak eskiden tüm bunları yarınlarda özlemini çekeceğiz.

Şimdiki çocuklar Barbie bebeklerle oynasa da ben bez bebeklerimi özledim. Siyah önlük beyaz yakalı okul kıyafetlerini özledim. Köy fırınlarında yapılan ekmeklerin kokusunu özledim. Tahtaları kara ama verilen bilgilerin pırıl pırıl olduğu eski okulları özledim. Doktorların, öğretmenlerin dövülmediği işçi çocukların ölmediği evladına süt alamadığı için intihar eden annelerin olmadığı bir ülke özledim.  Masum insanlara FETÖ’cu bahaneleriyle cezaevlerine atılmadığı bir ülkeyi özledim. Yedi yıldan bu yana bulunamamış veya bulunmak istenmemiş işlerine gelmeyince fetoculukla hiç kimsenin suçlanmadığı bir ülke suç örgütü lideri deyip kırmızı bültenle aranan mafya lideri denilen kişinin  ülkemize muz kolileriyle eroin getiriyorlar diye yetkililerin  haberdar edilmediği  bir ülke özledim.

Evlatlık olarak alıp büyüttüğün çocukla evlenebilirsiniz diyen sapıkların olmadığı bir ülkeyi  özledim. Fakirlere şükretmeyi tavsiye edip hiçbir şey üretmeden holding patronlarından daha lüks bir yaşam süren tarikatların olmadığı bir ülkeyi de özledim. KYK yurtlarında asansörde ölen, yurt yemeklerinde böceklerin çıkmadığı sadece görevini yerine getirip mesleği gereği haber yaptığı için tutuklanan gazetecilerin olmadığı bir ülkeyi özledim.

Her seçimde petrol bulduk gaz bulduk masallarının söylenmediği bir ülkeyi özledim.

Binlerce kişinin ölümüne neden olan tüm dünyanın terör örgütü dediği bazı örgütleri savunmayan liderleri özledim. Kuran kurslarında tarikat yurtlarında çocukların dayak yemediği bir ülkeyi özledim. Dünya şampiyonu olan şortlu sporcularımıza laf söyleyen kendilerinin küçücük erkek çocuklarına tecavüz edilmeyen bir ülkeyi özledim. 

Şeriat isteyip layık ülkede yaşayan savaş isteyip çürük raporu alan, fakirliği övüp dört yerden maaş alan adamların olmadığı bir ülkeyi özledim. Yıllarca zorluklar içinde okuyup mülakatta kaybeden bu nedenle pazarlarda limon satan öğretmenlerin olmadığı yaptığı Cumhuriyet konuşması bazılarının hoşuna gitmediği için gözaltına alınan öğretmenlerin olmadığı sokaklarda yaşasın Cehennem kafirler için yaşasın cehennem diye bağırıp gezen kara çarşaflı kadınların olmadığı bir ülkeyi özledim. Üç-beş kuruşa kimliklerin satılmadığı bir ülke olmayı özledim. Kalın sağlıcakla.