İki sezon önce Balıkesirspor’da Nedim Ömer ve ekibi göreve geldi. Balıkesirspor’un en zorlu günlerinde “Karanlıktan aydınlığa” sloganı ile yola çıkan Nedim Ömer ve arkadaşları ilk sezon arzu ettikleri başarıyı yakalayamadı ve transfer yasağı bulunan kulüp 3. Lige düştü.

Kırmızı beyazlı takımın sevdalıları, bu sezon 3. Ligde transfer tahtası kapalı bir Balıkesirspor’un amatöre düşmesine kesin gözüyle baktı. Ancak transferin son gününün son dakikasında kırmızı beyazlı yönetim borçları ödeyerek transfer yasağını kaldırdı.

Ligin ilk yarısında son dakika transferleri ile mücadele eden Balıkesirspor, ara transferde yaptığı takviyeler ile kümede kalmayı garantiledi ve rahat bir nefes aldı. Bu mutluluğun mimarları ise Nedim Ömer, İsmet Deniz, Ahmet Erkarapınarlı ve diğer isimler oldu.

Yıllardır Balıkesirspor’un kanayan yarası olan transfer yasağı, Nedim Ömer Başkanlığındaki yönetimin çabaları, girişimleri ile sonlandırılırken Balıkesirspor’un da geleceği kurtuluyordu. Kırmızı beyazlı yönetim, karanlık günlerden aydınlık günlere kavuşturmuştu şehrin markasını.

Nedim Ömer başkanlığındaki yönetim tarihe geçti. Bugüne kadar Balıkesirspor tarihinde yaşanan iki Süper Lig heyecanının yanında bu hareket de 3. Süper Lig macerası gibi oldu. Şampiyon olup Süper Lig’e çıkılsa bu kadar değerli olmazdı. Çünkü kulübün 100 milyonu aşan UÇK borcu kapanmış ve transfer yasağı kalkmıştı.

Mevcut yönetimde geçmişte olduğu gibi günü kurtarabilirdi. %10 ödeme ile geçici olarak transfer yasağı kaldırılır, 2. Ligde kalırdık ama devamında tepetaklak amatör kümeye giderdik hem de 3. Ligi yaşamadan. Şimdi ise gözümüz üst liglerde, iyi bir kadro ile layık olduğumuz yere çıkmayı konuşuyoruz.

Balıkesirspor’un şu anda borcu olabilir. Ancak bu borç transferi engelleyen, yasak getirecek bir borç değil. Önemli olan sezon başında transfer yasağını getiren 100 milyonun üzerindeki borcun kapanmış olması. Bugün o borç olsaydı günlük kur üzerinden rakam 200 milyonların üzerinde olacaktı.

Bugün Nedim Ömer Başkanlığındaki yönetim bayrağı devretmeye hazırlanıyor. Geldikleri gün dedikleri gibi güven duyulan, Balıkesirspor’u layık olduğu yerlere taşıyacak bir yönetime devretmeye hazırız dedikleri gibi bayrağı devredecekler.

‘Karanlıktan aydınlığa’ sloganı ile geldiler ve başardılar. Balıkesirspor’u karanlık günlerden aydınlık günlere çıkardılar. Gece gündüz çalıştılar, Balıkesirspor için harcadıkları zamanı işleri için harcamadılar. Kırmızı beyazlı sevdayı işlerinden daha önemli gördüler. Şimdi görevlerini başarı ile tamamlamanın gururu ile tribünlere geçecekler yeni yönetimi ve kırmızı beyazlı takımı alkışlamak için. Her şey için Başkan Nedim Ömer ve yönetimine teşekkürler.