Balıkesirspor, ligin ilk haftasında Fatsa Belediyespor karşısında elde ettiği farklı skor ve galibiyet ile tribünleri dolduran taraftarını coşturdu.

Abdullah Bekki Başkanlığında oluşan yeni yönetim ilk günkü heyecanı ile Atatürk Stadı’na geldi. Maç öncesi kırmızı beyazlı yönetim galibiyetten başka bir şey düşünmüyor, yeni oluşan takımın sahada ne yapacağı merak ediliyordu.

Tecrübeli teknik adam Levent Eriş, “Ben kazanmaya oynarım” diyerek takımına olan güveni ve iddiasını maç öncesi ortaya koydu. İnanmış teknik adam, maç boyunca da hiç susmadı oyuncularını motive etti.

Maça girişte oluşan kuyruk ise kırmızı beyazlı camiayı eski başarılı günlerine götürdü. Bir zamanlar liglerde fırtına gibi esen Balıkesirspor’un taraftarı maça girmek için uzun kuyruklar oluşturuyordu. O günlere Fatsa Belediyespor maçında geri döndük.

Maraton Tribünü, oyunculara “Biz burada sizin yanınızdayız. Size güveniyoruz. Tam destek ile yanınızdayız” mesajı verdi. Maç içerisinde atılan “Şampiyon Balkes” sloganı ise hem oyunculara hem teknik ekibe hem de yönetime moral oldu. Taraftar özlemini dile getirdi.

Sezon başından bu yana verilen emekler, harcanan zamanlar boşa gitmezken, kafada ki soru işaretleri, acabalar lige farklı galibiyet ile başlayarak yok oldu.

Ancak rehavete kapılmamak lazım. Futbol her zaman üç ihtimalli bir oyun. Önemli olan her maçta aynı performansı göstermek ve rakipleri küçümsememek. İyi başladık iyi devam etsin.

Tuna Aktürk’ün başkanlığında 1. Ligde şampiyon olduğumuz sezon başında bu takım küme düşer dediler ama arka arkaya alınan 5 galibiyet şampiyonluğu getirdi. Alınan 5 galibiyet taraftarı coşturdu, rakibe korku saldı, oyuncuyu motive etti ve sonunda şampiyonluk geldi.

Şimdi niye olmasın? İlk maçı kazandık ve lige iyi başladık. Peş peşe alınacak galibiyetler ile yine aynı başarıyı yaşayabiliriz. Önemli olan her maça ayrı motive olmak. Her maçta kırmızı beyazlı sevdalıların motivasyonu üst düzeyde olmalı. Unutulmasın ki futbol da bazen düşüşlerde yaşanabilir. Ama bu umutsuzluk yaratmasın.

Biz camia olarak kenetlenelim. Tek vücut olalım. Başarıya odaklanalım. Olumsuz yorumlardan kaçınalım. İyi bir yönetim, iyi bir teknik ekip ve iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Hedefe ulaşmamak için hiçbir neden yok. Yeter ki köstek olmayalım.

O sene bu sene neden olmasın? Tüm camia heyecanlı, istekli ve coşkulu. Haydi şimdi sıra da Uşakspor maçı var. Bu maçı da kazanalım ve yolumuza kayıpsız devam edelim.