Eric Bailly 1994 yılında Fildişi Sahili’nin Bingerville şehrinde doğdu.

20 Yaşında Espanyol kulübünde futbol kariyerine başladı. Espanyol kulübünün formasını 2 yıl sırtında taşıdı. 5.7milyon euro bonservis bedeli ile Villarreal’e transfer oldu. 5.5yıllık bir sözleşme imzaladı.

Bir sezon sonra Haziran 2016’da 30 milyonluk sterlin ücret karşılında çok iyi performansı sergiledi ve Premier Lig ekiplerinden Manchester United transfer oldu. 2 yıllık opsiyonla birlikte 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk maçına 7 Ağustos’ta Leicester City karşı oynanan ilk maçına çıktı ve 2-1 kazanmışlardı.

Eric Bailly ilk çıktığı hazırlık karşılaşmasında maçın adamı seçildi. Bir hafta sonra Premier Lig’in ilk haftasında Bournemouth alınan 3-1 galibiyete yine maçın adamı seçildi.

Çok iyi bir başlangıç yaptı her şey çok iyi gidiyordu. Manchester United TV’ye açıklamalarda “Bunları nasıl başardığımı sorarsanız çok sıkı çalışıyorum çok hırslıyım” dedi.

Maalesef Ekim 2016’da Chelsea alınan 4-0 mağlubiyet sırasında çok ciddi bir diz sakatlığı geçirmesine buna rağmen Premier Lig’in sezonun kadrosuna seçilmişti.

Kasım 2017’de ayak bileğinden sakatlandı ve yaklaşık yüz gün sahadan uzak kaldı. Sezon sonunda toplam 18 maça çıktı 1 gol attı. Bailly’in sakatlıklarına 2018-19 sezonunda devam etti ve 12’si Premier Lig olmak üzere tüm turnuvalarda sadece 18 maçta formayı sırtına giyebilmişti.

Temmuz 2019’da Bailly, Çin’de Tottenham Hotspur karşı oynanan hazırlık maçında yine dizinden sakatlık yaşadı ve 4 ay sahalardan uzak kaldı. Ocak 2020’de Manchester United’ın 23 yaş altı takımıyla Newcastle United karşı oynanan maçta geriye döndü sakatlıktan dönen futbolcuların 23 yaş altı maçlarında deniyorlar ocak 2020’de Bailly Manchester United’la 2021-22 sezonunda kadar kendisini kulübe bağlayan 2 yıllık bir sözleşme imzaladı.

Çok sakatlandı ama sakatlıkların hepsinden geri dönmeyi başardı 17 Şubat’ta Chelsea alınan 2-0 galibiyetle 90 dakikanın tamamında yer alarak o sezon ilk maçını oynamıştı. Bailly Avrupa liginde Milan’a karşı 1-1 berabere kaldıkları maçta kulüp için 100. maçına çıktı çok sakatlanmasına rağmen 100. maçına çıktı. Nisan 2021’de 1 yıllık sözleşme imzaladı. 2024’e kadar yeni bir sözleşme imzaladı yani Bailly ne kadar sakatlansa bile hep geri döndüğü için ve hep sıkı çalıştığı için tercih edilmeye çalışılmış, istikrarlı değildi o yüzden Ağustos 2022’de kiralık olarak Marsilya’ya gönderildi.

Fransa’da geçirdiği süre boyunca hiçbir zaman beklentileri karşılayamadı, sakatlıklarla mücadele etti sahaya çıktığında genel olarak istikrarlı olamadı. 2023-24 sezonunda Türkiye kulübü Beşiktaş’a transfer oldu.

Eric Bailly beş büyük ligin üçünde oynamış bir futbolcu stoper mevkinde ve sağbek oynayabilecek kişi Bailly’i zaten önceki satırlarda sizlere tanıtım. Ben olmuş olsam başka bir stoper oyuncusu alırdım sakatlık riski olmayan ve Afrikalı olmayan oyuncu alırdım.

Zaten son dakikada gelen futbolcu olduğundan dolayı iyi sayılabilecek olduğunu düşünüyorum sözleşmesi elinde olan iyi bir stoper ve bu lige ayak uydurabileceğini düşünüyorum sakatlanma yaşamazsa bu ligi alt üst eder bu ligde kalmaz ve konferans ligini yönlerini değiştirme kabiliyeti olan bir futbolcu ve Beşiktaş kulübüne katkı vereceğini düşünüyorum.