57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Savaştepe Belediyesporlu Yiğit Aktaş şampiyonluğa ulaşarak kupayı ilçeye getirirken, Selahattin Can da gümüş madalyanın sahibi oldu.
57 yıl aradan sonra yeniden düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda Savaştepe Belediyespor adına önemli bir başarı geldi. Yiğit Aktaş, Deste Orta Boy kategorisinde şampiyon olarak Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanırken, Selahattin Can ise Deste Küçük Boy kategorisinde ikinci oldu.
Geleneksel Türk güreşinin önemli organizasyonlarından biri olan Cumhurbaşkanlığı Kupası, 57 yıl aradan sonra yeniden düzenlendi. Organizasyonda Savaştepe Belediyesporlu sporcular da mücadele etti.
Savaştepe Belediyespor adına mindere çıkan Yiğit Aktaş, Deste Orta Boy kategorisinde gösterdiği başarılı performansla şampiyonluğa ulaştı. Aktaş, altın madalyanın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı da kazanarak kupayı Savaştepe’ye getirdi.
Kulübün bir diğer sporcusu Selahattin Can ise Deste Küçük Boy kategorisinde mücadele ederek organizasyonu ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalyanın sahibi oldu.
“SAVAŞTEPE’NİN ADI KÜRSÜLERDE”
Savaştepe Belediye Başkanı Ali Koyuncu da elde edilen başarının ilçede büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Koyuncu, genç sporcuların elde ettiği derecelerin Savaştepe’de spora verilen desteğin ve sporcuların özverili çalışmalarının önemli bir sonucu olduğunu ifade etti.
Savaştepe Belediyespor’un farklı branşlarda genç sporcular yetiştirmeye devam ettiğini vurgulayan Koyuncu, Yiğit Aktaş ve Selahattin Can’ın elde ettiği derecelerin ilçenin spor alanındaki başarılarına yeni bir değer kattığını dile getirdi.
Organizasyonda verilen 8 kupadan birinin Savaştepe’ye gelmesinin ayrıca anlamlı olduğunu belirten Başkan Koyuncu, sporcuları, antrenörleri ve kulüp yönetimini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Savaştepe Belediyespor’un Cumhurbaşkanlığı Kupası’ndaki başarısı, ilçede sporseverler tarafından da memnuniyetle karşılandı.





