ENERJİ FREKANS TİTREŞİM (1)

Eğer evrenin gizemini anlamak istiyorsanız;enerji, frekans, titreşim yasalarıyla düşünün”der Nikola Tesla. Çünkü evrende her şey titreşim içindedir.Her şeyin özü enerjidir.Kütle,enerjinin yoğunlaşmış halidir.Biz insanlar da sürekli titreşen enerjileriz. Titreşimimiz düşük olduğu için bu dünyada kütle beden şeklinde yaşıyoruz. İnsan bedeninin titreşimi saniyede yaklaşık 300 dür.Şifacı kişilerin 500,medyumik güçleri olanların 800,telepati kanalı açık olanların yaklaşık 1000 dir. 10 000 in üzerinde titreşen şeyleri göremeyiz. Titreşen her şey bir frekans yayar. Titreşimi anlamak için müziği ve matematiği iyi anlamak gerekir. Evrende yaratılan her şeyin bir matematiği vardır, şekilleri ise kutsal geometri kavramını önümüze koyar.

Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın’ın dediği gibi bilim insanlığın ortak mirasıdır, matematik ve müzik ise ortak lisanıdır. Bütün bilim insanları matematikle anlaşırlar, insanlar müzikle ağlarlar, gülerler ve duygularını paylaşırlar.Müzik ve bilim sihir,hayatın temeli titreşimdir.Bozona indiğimizde titreşimin de temeli müziktir.

Müzikteki matematiği keşfeden, bunun temelini oluşturan kişi Pisagor’dur.Müziğin içindeki matematiği bir demirci dükkanının önünden geçerken keşfeder ve demirci ustasının kullandığı aletlere göre aletlerden çıkan sesleri dinler ve çok ilgisini çeker. Seslere ilk kez isim veren de Romalı filozof Boethius’tur.Notaları A-B-C sistemiyle isimlendirmiştir.Bugünkü sistem ise bir rahip olan Guido d’Arezzo tarafından oluşturuldu.Notaların anlamları ise şu şekildedir:

Do- Dominus=Yaratan

Re-Rerum=Madde

Mi-Miraculum=Mucize

Fa-Familias Planeteryum=Güneş Sistemi

Sol-Solis=Güneş

La-Lactea Via=Samanyolu

Si-Sidarae=7 kat Gök

Müziğin armonik yapısı matematikseldir.Limbik sistem ve hipotalamusa etki ederek, endorfinin salgılanmasını arttırır,ruh dinginliği sağlar.Müzik Osmanlı’da hastaları şifalandırmak için kullanılmıştır.Müzik, daha doğrusu, doğru müzik insanların frekanslarının yükselmesine yardımcı olur. İnsanlar, frekanslarıyla adeta radyo dalgaları gibi yayın yaparlar ve çekim yasasıyla benzer frekanstaki şeyleri kendilerine çekerler.Bilinç altında yoksunluk, değersizlik, para korkusu olan insanlar o duyguda ve titreşimde olacağı için ne yaparlarsa yapsınlar olumsuz şeyleri hayatlarına çeker.

Kısacası bir şey istiyorsanız, o duygunun titreşiminde olmanız, o frekansı yaymanız gerekir. Her şey enerjidir, İnsan da sadece fiziksel beden , yani dünya okulunda giymiş olduğumuz bu beden elbisesinden ibaret olmadığı için enerji bedeninin de farkında olmalı,farkındalıkla kendini yönetebilmelidir.