Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Kulübünün olağanüstü kongresi sonrasında Başkanlık görevine Burç Özoğuz seçildi. Bugün gelinen noktada 28 branşta 5 binden fazla sporcu ile faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyespor’da çiçeği burnunda Başkan Burç Özoğuz ve yönetimi çıtayı daha yükseklere çıkartacaktır.

Spor akademisi mezunu olan ve futbolculuk kariyeri bulunan Başkan Özoğuz, gelinen nokta da Büyükşehir Belediyespor için ön doğru aday olarak öne çıkıyordu ve Başkanlığı da hak ediyordu.

Tek liste ile girilen seçimler sonrasında Başkanlık görevine seçilen Burç Özoğuz, ilk açıklamasında önemli mesajlar da verdi. “Kulübümüz kentin birliğini, profesyonel ve amatör camianın çok sesliliğini ve şeffaflığı en iyi şekilde yansıtan kocaman bir değerdir. Üzerimize aldığımız sorumluluğun farkındayız. Sporun birleştirici gücünü kullanarak tüm branşlarımızda önce Balıkesir’imiz sonra ülkemiz için güçlü nesiller yetiştirmek ana misyonumuz olacaktır” diyerek kulübün emin ellerde olduğunu müjdeledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın da birlikte yürüdüğü Burç Özoğuz’a Büyükşehir Belediyespor’u emanet etmesi ona güveninin tam olduğunun göstergesidir.

Başkan Özoğuz, ekibiyle birlikte spor şehri olma yolunda hızla ilerleyen Balıkesir’e gerek amatör, gerekse profesyonel spor branşlarında önemli katkılar sunacaktır.

Yıllardır bu şehrin havasını soluyan, suyunu içen ve şehrin sporu için her zaman öncü olan Başkan Burç Özoğuz’un amatör spora büyük hizmet veren Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkanı olması en doğru isim olmuştur.

Başkan Özoğuz, şimdi İrfan Sarıgül’den devir aldığı bayrağı daha yukarılara taşımak için daha çok gayret gösterecek, daha çok çalışacaktır. Bu şehirde sporu seven, amatör spor branşlarında Balıkesir’in başarılı olmasını isteyen bizlere düşen görev ise Başkan Burç Özoğuz’a daha çok destek olmaktır.