Balıkesirspor 58 yıllık bir sevda. Bu zaman içerisinde birçok futbolcu kırmızı beyazlı forma için ter döktü. Kimileri başarılı oldu kimileri başarıyı yakalayamadı. Birçok teknik adam geldi geçti.

Balıkesirspor’un kurulduğu yıldan günümüze yaşayan ve yaşları ilerlemiş, kalbi Balıkesirspor için çarpan, kırmızı beyazlı takımın başarısını bekleyen, isteyen birçok oyuncu var. Hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum.

Onlar belki de şu anda görev yapan oyunculardan daha fazla istekli, daha fazla heyecanlı. Zaman su gibi akıp gidiyor. Yaşları 60’ın, 70’in üzerine çıkmış kırmızı beyazlı kulübün efsane oyuncuları hala Balıkesirspor’u konuşuyor.

Onların tek isteği var unutulmamak! Özellikle de görev yapan yönetimlerin hatırlayıp, onları bir araya getirmesi onlar için en büyük mutluluk.

Geçmişte hatırladığım kadarı ile Başkan Tuna Aktürk, Başkan Remzi Boncuk ve Başkan Mustafa Bahçeci dönemlerinde eski futbolcular ile buluşmalar gerçekleştirilmişti.

Ancak son dönemde bu buluşmalar olmadı. Kurulduğu günden bu yana forma giyen, şampiyonluklar yaşayan takımın oyuncuları içerisinde rahmetli olanlar var, yaşamlarını sürdürenler var. Öncesinden İhsan, Mücahit, sonrasında Abdullah, Reşit, Veli, Nadir, Nezihi, Özer, Sezer, Bülent ve diğerleri. Devamında ise Sebahattin, Şeref, Kazım, Tayfun, Sinan, Aydoğan, Behçet, Alpaslan, Yüksel, Levent, Bekir, Yarkın, Vedat ve ismini sayamadığım birçok efsane oyuncu. Son dönemde ise Muhammet Reisler, Rızalar, Buraklar ve diğerlerini sayabiliriz.

Bu oyuncuların hepsinin ortak sevdası Balıkesirspor. Onlar için bir telefon, bir çağrı, bir buluşma çok şey ifade ediyor. Formasını terlettikleri kırmızı beyazlı takımın yöneticilerinin onlara göstereceği vefa çok önemli.

İşte önceki gün ‘Kale’ lakaplı Sebahattin Akgül ile bir araya geldi spor camiası ve takım arkadaşları.  SEBO’nun yaşadığı mutluluk gözlerinden akan yaştan belli oluyordu. Yıllar sonra kırmızı beyazlı forma ile buluşmuş, onu sanki ilk transfer gününde giyer gibi büyük bir heyecan ile giydi. O forma ile attığı golleri de sanki yeni atıyormuş gibi heyecan ile anlattı.

Şimdilerde bu Vefa’yı göstermenin tam zamanı. Ligde başarı için mücadele edecek olan oyuncuları tribünden efsanelerin desteklemesi, onları alkışlaması büyük moral olsa gerek. Geçmişte buluşmalar yaşandı, efsaneler unutulmadı. Şimdilerde de efsaneler unutulmasın!