Sezona şampiyonluk parolası ile giren bir Balıkesirspor..

Başkan, yönetim ve teknik ekibin inancı ve parolası, ortak hedefi şampiyonluk.

Lige 4-1’lik galibiyet ile merhaba diyen bir Balıkesirspor. Ardından deplasmanda Uşakspor galibiyeti taraftarı yıllar sonra tribüne çekti.

Kelkit Hürriyet maçında sayısız gol fırsatı kaçtı ve 90 dakika sonunda sahadan 1-0 mağlup ayrıldık. Deplasmanda elde edilen Silivrispor galibiyeti moralleri yükseltti. Uşak ve Silivri deplasmanlarından galip çıkmak her takımın başarabileceği bir iş değil.

Silivrispor galibiyeti Muğlaspor maçında taraftarları tribüne çekti. Yıllar sonra Maraton (Açık) tribün hınca hınç doldu. Süper Lig günlerini yaşadık. Tribünde ki taraftarlar galibiyet umudu ile geldi maça. Muğla maçında ise takım tanınmayacak kadar kötü oynadı. Kötü futbolu kimse beklemiyordu ve yenildik.

Takım kötüydü ama tribünde 12. Adam görevini yaptı mı? Onlar tezahüratları ile takımlarını ateşlemek yerine tiyatro izler gibi maç izlediler. Sadece 10Kolikler taraftar grubu kendilerine has tezahüratları ile takımlarına destek verirken, diğerleri susmayı tercih etti.

Oysa geçmişte 12. Adamın gücü ile kazanılmış çok maç var. Eğer 12. Adam yani taraftar görevini yapsaydı belki de 1. dakika da geriye düşen takımlarını ateşleyebilir, destekleri ile maçı kazanabilirdik.

Başarıyı istiyoruz da..

Başarı için tribünde taraftar olarak görevimizi tam olarak yapıyor muyuz acaba? Bir Bursa, Kocaeli, Eskişehir taraftarları gibi tribünleri tezahüratlarımız ile inletiyor muyuz?

Bu arada geride kalan 5 hafta sonunda baktığımızda yönetim iç sahada alınan sonuçlardan ve taraftarların eleştirilerinden mutsuz. Yönetimin lig başlamadan önce ki heyecanı, hevesi ve inancı şu anda azalmış gibi..

Şampiyonluğa giden yol zorludur.

Zaman zaman inişler çıkışlar, umutlar umutsuzluklar bu zorlu yolda olacaktır. Daha ligin başındayız. Açılan beyaz sayfada Başkan Abdullah Bekki ve yol arkadaşlarına duyulan güven tam.

Önemli olan inancı, heyecanı, motivasyonu kaybetmemek. Aynı şey taraftar için de geçerli.

Bugün dünden daha fazla kenetlenmeye ihtiyacımız var. Yönetim, taraftar güçlü olacak ki sahada oyuncu başarıya odaklansın, teknik ekip morallensin.

Unutmayın hedefe giden yolda çekilen çile kutsaldır. Bu çileyi birlikte çekip mutlu sona ulaşmalıyız..