Balıkesir Sümerbank Binası 1950 yılında yapılmıştır. Zağnos Paşa Caddesi ile Milli kuvvetler caddesinin kesiştiği caddede yer almaktadır. Yapı 6 katlı olmakla birlikte köşe parsele dış bükey planlama karakterinde oturmakta olduğundan kentin simgesi haline gelmiş bir bina durumundadır. Sümerbank Binası ÇKTVKBK’nun 23/05/2003- 2018 sayılı kararı ile  “Tescilli Anıtsal Yapı” olarak değerlendirilmiştir. Karesi İlçesi’nin “Taşınmaz Kültür Varlıkları” içerisinde yer almaktadır ve özel mülkiyettir.
Bu binanın çatısının üstü boş dururken Sümerbank amblemi ile birlikte Sümerbank yazısı konuldu. Gayet de güzel oldu. Daha sonra da bu yazının alt kısmına BALIKESİR yazısı eklendi. Alihikmetpaşa Meydanından binaya baktığınızda Sümerbank amblemini, Sümerbank ve Balıkesir yazılarını görüyordunuz.
Şimdi ise BALIKESİR yazısı kaldırıldı. Böyle olunca da kamuoyu Balıkesir Sümerbank Binasının “Balıkesir” i nereye gitti? diye merak etmeye başladı. Ortaya çeşit çeşit görüşler atılsa da doğru bilgiye kimse ulaşamadı.

BALIKESİR YAZISININ KALDIRILMASI İLE İLGİLİ GÖRÜŞLER
1. Bina tescilli anıtsal yapı olduğu için sonradan eklenen Balıkesir yazısı kaldırıldı.
2. Balıkesir yazısı Yücel Yılmaz zamanında yapılmıştı. Şimdiki Büyükşehir Belediyesi (Karesi Belediyesi) yazıyı kaldırdı veya kaldırttı.
3. Özel mülk sahibi yazıyı kaldırmak durumunda kaldı.