Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde yine ortalık karıştı: CHP'li üyeler ile AK Partili üyeler arasında bu kez 3-5 dakika konuştun gerginliği yaşandı. Tartışmalar büyüyüp CHP ve AK Partili meclis üyeleri birbirlerinin üzerine yürüyünce Meclis Başkanı Dursun Mirza, meclis toplantısına 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı ilk toplantısı bugün Meclis Başkanı Dursun Mirza başkanlığında yapıldı. Yapılan yoklama ve saygı duruşunun ardından söz alarak gündem dışı konuşan Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Yasin Sağay, Balbucks’a karşı Starbucks’ın açtığı dava sürecine zamanında itiraz edilmediğini ileri sürerek CHP’li Ahmet Akın yönetimindeki Büyükşehir’i eleştirdi.

Balbucks’un kuruluş ve dava süreci hakkında bilgi veren Sağay; “İsim hakkı dava hikaye. Biz Starbucks’a karşı Balbucks’ı kurduk. İnanılmaz şekilde yeni yönetimin Balbucks’a alerjisi oldu. Nasıl kapatırız, nasıl engelleriz çabası içine girdiler. Türkiye’ye mal olmuş bir marka oldu. Bütün Türkiye bunu konuştu, ulusal gündemde yer aldı., İsrail zulmündeki Gazzeli kardeşlerimizden bile bize talep geldi.” Dedi.

 

GERGİNLİK DEVAM ETTİ

AK Parti’li Sağay’ın ardından kürsüye gelen CHP meclis üyesi ve aynı zamanda meclis katibi Aşkıbirce Uzkurt, halk arasında katliam yasası olarak bilinen sokak hayvanları yasasının mecliste kabul edilmesine tepki gösterdi. Yasanın hayvanların refahını arttırmak yerine vahşice öldürülmesine sebep olduğunu söyleyen Uzkurt’a konuşması sonrası ilk tepkiyi AK Parti’li Birol Şahin verdi.

Ak Parti’li Şahin, yasanın hayvanlar öldürmek yerine sahiplendirilinceye kadar barınakta bakılır olarak değiştirildiğini söyleyerek, “yasayı okumadı, yasayı bilmiyor” diyerek CHP’li Aşkıbirce Uzkurt’u toplumu yanıltmakla suçladı.

Bunun üzerine CHP’li Uzkurt, Haziran ayı ilk mecliste barınaklarda güzel kısırlaştırma yapılmıyorsa suç duyurusunda bulunacağını söyleyen Şahin’e bu sözlerini hatırlatınca, karşılıklı atışmalar başladı. Mecliste CHP grubunun sıralarına vurularak Şahin’in konuşmalarını engellendiği dakikalarda devreye giren AK Parti Grup Sözcüsü Yasin Sağay, bu kez kendisinin 5 dakika konuşturulmasına karşın CHP’li Uzkurt’un 7 dakika konuşturulduğunu söyleyerek Meclis Başkanı Dursun Mirza’yı meclisi idare edememekle suçladı.

Gerginliğin artmaya devam ettiği dakikalarda CHP ve AK Parti grupları arasında atışmalar artmasıyla iki partinin meclis üyeleri ayağa kalkarak birbirlerinin üzerine yürüdü. Ortamın daha fazla gerilmesini istemeyen Meclis Başkanı Mirza, müdahale ederek Büyükşehir Meclisi’ne 10 dakika ara vermek zorunda kaldı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisinde daha gündeme geçmeden başlayan tartışmalar, iki taraf arasındaki gerginlik bir süre daha devam ederken meclis 15 dakika aranın ardından kaldığı yerden devam etti.

Halkın oylarıyla meclise gelen Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri çoğu meclis toplantısında olduğu gibi yine sorunları konuşmak yerine kavga sevdiklerini bir kez daha gösterdiler.

 

HABER: İLKAN TOPRAK