Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Balıkesir Şubesi’nin 13. Olağan genel kurulu dün Salih Tozan Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Divan Başkanlığını Levent Kalkan’ın yaptığı genel kurula Altıeylül Belediye Başkan yardımcısı Serdar Karakaş, AK Parti İl Başkan vekili Ahmet Acar, MHP İl Başkanı Niyazi Tunç, MHP Altıeylül Meclis üyesi İsmet Deniz, ASKF Başkanı Metin Mengüç, Futbol İl Temsilcisi Abdullah Küçükarabacıoğlu, Altıeylül Belediyesi Gençlik ve Spor Müdürü Hakan Semerci, Balıkesirspor Kulüp Başkanı Abdullah Bekki, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Burç Özoğuz, Karesi Belediyespor Kulüp Başkanı Erol Menteş, Saha Komiserleri Dernek Başkanı Ali Hikmet Akkaş, Balıkesirspor Teknik Direktörü Levent Eriş, antrenörler ve davetliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulda önceki yönetim faaliyet ve denetim raporları okunarak ibra edildi. Divan Başkanı Levent Kalkan, geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz TÜFAD Balıkesir şube Başkanı Can Cangök ile ilgili yaptığı konuşmada “Can Cangök hocamızın yaptığı doğrular bundan sonra Balıkesir futbol ailesine yol göstersin” diyerek Cangök’ü bir kez daha saygı ile andı. Sezgin Dedeoğlu, Turgut Özoğuz ve Nail Dolu dilek ve temenniler de konuştular.  Genel kurulda söz alan Balıkesirspor Kulüp Başkanı Abdullah Bekki, “Balıkesirspor’un duayen ismi Can Cangök hocamızın hem futbolcu, hem teknik adam olarak önemli hizmetleri vardı. Allah rahmet eylesin. Futbol büyük bir camia. Bunun bir parçası da antrenörler. Alt yapıdaki antrenörlerimize de büyük sorumluluklar düşüyor. Bu konuya değer vereceğiz. Genel kurulun hayırlı olmasını diler, yeni seçilecek olan Başkan ve yönetime başarılar dilerim” dedi. Balıkesirspor Teknik direktörü Levent Eriş’de, böyle bir camiada olmanın güzel olduğuna dikkat çekerek “Balıkesir futboluna katkıda bulunmak istiyorum. Önemli bir sektörde hizmet veriyoruz, önemli bir takımda görev yapacağız. Sektörün tüm zorluklarını ve sevinçlerini yaşadık. Camianın her ferdine ihtiyacımız var. Şehrin insanını, şehrin dinamiklerini bir arada görmekten keyif duyuyorum” dedi.

DERNEK BİNASI CAN CANGÖK FUTBOL EVİ OLSUN

Genel kurulda divan Başkanı Levent Kalkan, TÜFAD Balıkesir şubesinin binasını “Can Cangök Futbol evi olarak düzenlemesi ve yerel müze yapılması” ile ilgili verilen önergeyi delegelerin oylarına sundu ve öneri kabul edildi. Önümüzdeki süreçte TÜFAD Balıkesir şubesinin Dumlupınar Mahallesi’nde bulunan binası yerel müzeye dönüştürülecek.  Genel kurulda seçimlere geçildi ve seçimde Adem Özalp’ın başkanlığındaki liste genel kurulda tek liste olarak yer aldı. Yapılan oylama sonucunda Adem Özalp’ın listesi seçildi. Adem Özalp Başkanlığında ki listede şu isimler yer alıyor: Cemal Avcu, Bülent Uğurlu, Rıfkı Durak, Muhammet Yılmaz, Şahin Kaman, Mecit Uzun, Sinan Nilöfer, Mesut Dilsöz, Yunus İçüz, İrfan Yolaç, Ahmet Asar, Ahmet Gürkan Şehirli, Ömer Faruk Ahlatlı, İbrahim Turan. Denetim Kurulunda ise Zağnos Bingül, Mehmet Önder ve Metin Akın yer aldı.

BAŞKAN ÖZALP: “BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE OLACAĞIZ”

Genel kurulda Başkanlığa seçilen Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, teşekkür konuşması yaptı. Konuşmasına Can Cangök’ü saygı ile anarak ve başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Özalp, “TÜFAD Balıkesir Şubesi olarak eşitlik, adalet ve şeffaflık ilkelerini benimseyen, hoşgörü sahibi, paylaşımcı ve araştırmacı bir yaklaşımı benimsiyor, mesleki sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek futbol bilgisi ve değerlerini toplumla paylaşarak aydınlatıcı bir rol üstleniyoruz. Sporun etik değerlerine bağlı, bilim ve teknolojiyi etkin şekilde kullanan, uluslararası gelişmeleri takip ederek antrenörlerimize yol gösterici olmak için projeler geliştirerek sizlerin gelişimine katkı sağlamak istiyoruz. Antrenörlerimizin gelişimleri için çeşitli seminerler, söyleşiler planlayacağız, antrenörlük kurslarının ilimizde açılması için girişimlerimiz olacaktır. TÜFAD Balıkesir şubesi olarak daha güçlü ve etkili bir şekilde faaliyet göstereceğimize inancım tamdır. Sporun ve sporcunun gücüne inanan herkesi TÜFAD çatısı altında birlik ve beraberlik içinde olmaya davet ediyorum. Bu duygu ve düşünceler ile genel kurulumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.       

HABER: UĞUR YAZICI