Balıkesirspor’u şampiyonluğa götürecek oyuncu kadrosunu kurmaya çalıştıklarını ifade eden teknik direktör Levent Eriş, “Önemli olan başarı için inanmak, inançlı kadroyu ortaya koyabilmek ve o oyuncu kadrosunu da bir araya getirdikten sonra doğru çalışmayı yapabilmek. Biz bu hedef doğrultusundayız, profesyonelce çalışıyoruz.”

Balıkesirspor teknik direktörü Levent Eriş, yeni sezon çalışmalarını, transferleri ve genç oyuncuların performanslarını değerlendirdi. Bir yandan gençlerin performansını takip eden teknik adam Levent Eriş, bir yandan da transfer komitesi ile birlikte transfer çalışmalarını sürdürüyor. Amaçlarının doğru bir takım kurabilmek olduğunu ifade eden teknik direktör Levent Eriş, bu konuda aceleci davranmadıklarını söyledi.   Genç oyunculardan gelecek vaad eden oyuncuları seçmek için titiz davrandıklarını dile getiren teknik direktör Levent Eriş, “Ayın 15’inde başlayan bir etabımız oldu. Bu birinci etap alt yapımızdan gelen çocuklarımız, geçen sene profesyonel takımla antrenmanlara çıkan bazı oyuncularımız ve dışardan bize tavsiye üzerine gelen oyunculara bakarak bir hafta geçireceğimiz bir süreç olacak. 15’inde başlayan çalışmalarımızı 22 Temmuz’a kadar sürdüreceğiz. Hafta sonuna kadar bu çalışmalar devam ettikten sonra futbol takımımızı ayın 23’ünde toplayıp yeni yapılan transferler, altyapıdan seçeceğimiz oyuncularımız, iç transferde anlaştığımız oyuncularımız ile birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

TRANSFER ÇALIŞMALARIMIZ UYUM İÇERİSİNDE SÜRÜYOR

Kırmızı beyazlı takımın eski günlerine dönebilmesi için transferde ince eleyip sık dokuduklarını dile getiren tecrübeli teknik adam Levent Eriş, “Transferde öncelikli herkesin şunu bilmesini istiyoruz. Birkaç tane genç oyuncu aldık, iç transferde anlaşmak istediğimiz çocuklarımızla anlaştık ve sürdürmekte olduğumuz transfer politikasında Profesyonel Şube Başkanımız Sercan Adın, Transfer Komitemiz ile birlikte sportif işlerden sorumlu başkanlarımız ve başta başkanımız olmak üzere hep beraber görüş alışverişinde bulunuyoruz. Şunu lütfen herkesin bilmesini istiyorum; arzu ettiğimiz tek şey doğru bir takım kurabilmek. Hiç aceleci olmuyoruz, bu konuda belki bazı zamanlar eleştiri alıyoruz, bizim sokağa atacak bir paramız yok. Bugün transfer yapan takımların nasıl ve neden yaptıklarına hepimiz şahidiz ama biz öyle bir takım değiliz. Geçmişi süper başarılarla dolu bir şehirdeyiz. Bu şehrin de bir amacı var ve bu sene de istediği amaca ulaşmak için de iyi transferler yapmak zorunda. Biz yoğurdu üfleyerek yiyoruz, ayağımızı sağlam yere basıyoruz ve ümit ediyorum bu transfer komitesiyle birlikte sezon başlayıncaya kadar elimizdeki mevcut planladığımız oyuncu kadrosunu daha da ilerletmek istiyoruz. Bunu da gerçekleştirmek için zamanımız çok. 8 Eylül gibi bir lig başlangıcı var, transferi de bugün alıp bitirebilirdik ama biz ekonomiyi çok doğru kullanmaya çalışıyoruz. Kaldı ki bu konuda harika bir başkan var, bu konuda çok hassas davranıyor, çok önemli planlamalar yapıyor. O yüzden de biz elimizden geldiğince en iyisini, en güzelini yapmaya çalışıyoruz, ince eliyor, sık dokuyoruz, bazen tartışmalar yaşıyor, bazen oyuncular konusunda birbirimizle fikir alışverişinde bulunuyoruz aynı zamanda bu konularda fikir ayrılıkları da yaşıyoruz. Biz doğru planlama, doğru oyuncu, doğru kişilerle yolumuza devam etmek istiyoruz. Ben teknik adam olarak hayatım boyunca hiçbir yönetimle ters düşmedim. Doğru olan ne varsa onu yapmaya çalıştım, ben kendi kafama göre oyuncu almam, sadece hepimizin ortak karar verdiği oyuncu grubunu dahil ederiz. O yüzden çalışmalarımızı uyumlu bir şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.

GENÇ OYUNCULARA İNANIR VE GÜVENİRİM

Transfer konusunda birkaç gün içinde bazı şeylerin netleşeceğine dikkat çeken Eriş “Ayın 23’üne kadar bir çalışma sürecimiz var, her gün transfer çalışmalarımızı sürdürüyoruz akşam da bu gençlerimizle ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Balıkesirspor takımına, Balıkesirspor formasına ve armasına yakışır, bu takımı şampiyonluğa götürecek oyuncu kadrosunu kurmaya çalışıyoruz. Şu anda  bir veya birkaç tane oyuncuyla ilgili tasarruflarımız var. O yüzden gençleri de alıyoruz, kısa vadede düşündüğümüz kadar uzun vadede de düşünüyoruz. Lütfen insanlar bunu başka yere çekmesin çünkü bu çocukların her birinin bir geleceği var. Önemli olan başarı için inanmak, inançlı kadroyu ortaya koyabilmek ve o oyuncu kadrosunu da bir araya getirdikten sonra doğru çalışmayı yapabilmek. Biz bu hedef doğrultusundayız, profesyonelce çalışıyoruz. Balıkesirspor’un geçmişine saygı duyarak geleceğe ışık tutan oyuncular elde etmek istiyoruz. Çilek tabir edilen oyuncu transferimiz de olacak. Öncelikle defansa, orta sahaya ve forvete böyle oyuncular transfer etmek istiyoruz” dedi.

Türk futbolunda genç oyunculara değer verdiğini kaydeden teknik direktör Levent Eriş, “Levent Eriş’in en büyük sermayelerinden bir tanesi genç oyunculara inanmaktan geçer. Ben Türk futboluna bu anlamda çok genç oyuncu çıkardım, bundan da gurur duyuyorum. Çünkü hepimizin bir geçmişi var; ben genç çocuklara fazlasıyla inanırım ve asla gençlere forma vermekten de korkmam ve çekinmem, onlar bizim geleceğimiz ve bu geleceğe de ışık tutacak oyuncu arıyoruz. Oyuncuların yol haritalarını doğru çizmeye çalışıyoruz. Bunların her biri genç yaşta oyuncular” dedi. Taraftara da seslenen teknik adam Eriş, kırmızı beyazlı taraftarların her zaman takımlarına sahip çıktığına dikkat çekerek “Ben taraftarı çok iştahlı görüyorum, mutlu oluyorum bu konuda, doğru yere geldiğimi düşünüyorum ve doğru yerde olduğumu düşünüyorum. Taraftarın heyecanını çok iyi anlıyorum, coşkusunu çok iyi kavrıyorum ve inşallah el birliği ile sabırlı olmalarını rica ediyorum. Çünkü transfer aceleciliğe gelmez, acele edilirse yanlış transfer politikası çizilebilir bu yüzden doğru bir planlama ile gitmek istiyoruz. Taraftardan da bize bu güzel desteklerini esirgememelerini istiyoruz. Unutulmasın ki birlikten kuvvet doğar. Yönetim, teknik heyet, oyuncular ve taraftar kenetlenirse bu gücün karşısında kimse duramaz. Hedefe daha güçlü yürürüz” diye konuştu.

HABER: UĞUR YAZICI