Balıkesirspor’un kuruluşunun 58. Kuruluş yıldönümünün yaşandığı günlerde gerçekleştirilen kongrede, ortaya çıkan tablo kırmızı beyazlı sevdaya verilen desteği ve sevgiyi sergiledi. Siyasetten iş dünyasına, Belediye Başkanlarından spor camiasına kadar herkesin Abdullah Bekki Başkanlığında ki yönetimin ve Balıkesirspor’un yanında olduğunu gösterdi.

 Karesi AVM Toplantı salonunda gerçekleştirilen ve son yılların en kalabalık katılımın yaşandığı kongrede mevcut Başkan Nedim Ömer, aday olmadı. Kongre öncesi mevcut yönetim ve başkan adayı Abdullah Bekki yönetimindeki yeni yönetim Balıkesirspor’un 58. Kuruluş yıldönümü nedeniyle BALKES logolu dev bir pasta kesti. Nedim Ömer ve yönetiminin ibra edilmesinden sonra tek aday tek listeyle gidilen seçimde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın destek verdiği, iş insanı, Bekkiler Metal Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bekki kulübün başkanlığına seçildi.

BAŞKAN AHMET AKIN’DAN BAŞARI SÖZÜ

Kongrede bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, şampiyonluk sözü verdi. Akın; “Bizim olduğumuz yerde başarı vardır. Hedefimiz ve amacımız Şampiyonluk. Balıkesirspor’u elbirliği ile kucaklayacağız. Oluşacak yönetime başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra Milletvekilleri Mustafa Canbey ve Serkan Sarı kısa birer konuşma yaptılar. Her iki vekil de Balıkesirspor’un şehrin markası olduğunu, gerçek yerinin burası olmadığını, birlik ve beraberlik içerisinde kırmızı beyazlı şehrin markasını başarıya taşımak gerektiğine dikkat çektiler. 

HEDEF İLK 3 YILDA 1. LİG

Yapılan seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Başkan Abdullah Bekki, Balıkesirspor'un başarısı için mücadele edeceklerini söyledi.

Başkan Bekki yaptığı konuşmada; “Yolumuz uzun işimiz çok. 3 yıllık planlarımızı yaptık. Balıkesirspor’u üst liglerde kalıcı hale getirmek istiyoruz. A Takım ve kulüp düzeyinde yapısal reformlar yapmak istiyoruz. Güçlü bir irade ile alt yapı ile ilgileneceğiz. Planlarımız içinde 3 yıl içinde Balıkesirspor’u 1. Lig’e çıkarmayı hedefliyoruz. Başlangıç yılımız için vaadimiz, Kurumsallaşma, Kucaklaşma, Yükselen İtibar Tribün, futbolcular, teknik ekip, kurumsal yapı aile ortamı. Alt yapıya önem vereceğiz. Buradan yetişecek şehrin çocukları şehrin takımının başarısı için mücadele edecek. Gençlerin ve kadınların Balıkesirspor’a olan ilgisini arttıracağız. Onların kırmızı beyazlı sevdaya olan sevgilerini yükselteceğiz. Amatör kulüplerimiz ile iyi ilişkiler içerisinde olacağız. Şehrin markası olan, sevdamız olan Balıkesirspor mevzubahis olduğunda Balıkesir birlikteliği sağlayacak, birlik ve beraberlik içerisinde kırmızı beyazlı sevdamıza tam destek vereceğiz. Balıkesirspor olarak tüm şehir kenetleneceğiz. Tek yumruk olacağız. Genci, yaşlısı hep birlikte omuz omuza kırmızı beyazlı sevdamıza destek olacak, başarı için kenetleneceğiz.  Mali disiplini sağlayarak sportif başarının kendiliğinden gelmesine öncülük edeceğiz. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımız ile birlikte gece gündüz Balıkesirspor’un başarısı için çaba harcayacak, ter dökeceğiz” dedi.

 

 

Öte yandan Kongreye AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, MHP Balıkesir İl Başkanı Niyazi Tunç, BESOB Başkanı Fehmi Erdem, oda başkanları, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Aytekin Durmaz, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Burç Özoğuz, Karesi Belediyespor Kulüp Başkanı Erol Menteş, kulübün önceki dönem başkanları Emin Ermişler, Mustafa Bahçeci, Tuna Aktürk, Remzi Boncuk, Rafet Çetinel, Ahmet Çavlan, Kemal Büyükakın, Kadir Dağlı ve çok sayıda delege katıldı.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

Balıkesirspor’da Abdullah Bekki başkanlığında oluşan yeni yönetimde şu isimler yer aldı.

 

YÖNETİM KURULU ASİL:

İsa Tamer Çelik, Ferit Gündoğdu, Volkan Altınöz, Aytuğ Yarmaz, Sercan Adın, Ceyhun Ercan, Serdar Akgül, Sedat Sarılaya, Emre Başoğlu, Mehmet Baykan

 

DENETİM KURULU ASİL:

Avni Yücel, Remzi Boncuk, Feridun Çelik

 

DİSİPLİN KURULU ASİL:

Mehmet Çalışkan, Ahmet İşlek, Yalçın Dereli

 

SEÇME SİCİL KURULU ASİL: Metin Baykan, Faruk Demiraslan, Ersin Erdoğmuş

 

TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU DELEGELERİ ASİL:

Abdullah Bekki, İsa Tamer Çelik

 

ASKF DELEGELERİ ASİL:

Abdullah Bekki, İsa Tamer Çelik, Sedat Sarıkaya

HABER: UĞUR YAZICI