Bu yıl Sivas’ta gerçekleştirilen 9. Küçükler Atletizm Takımlar Şampiyonası finalinde mücadele eden Balıkesir İl Karması, U14 Erkekler Kategorisi’nde Türkiye ikicisi oldu. Genç sporcular elde ettikleri başarı ile Balıkesir’in adını Türkiye’ye duyurdu.

Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından düzenlene  9. Küçükler Atletizm Takımlar Şampiyonası finali Sivas’ta yapıldı. Şampiyonanın final mücadelesine Balıkesir İl Karması yanı sıra Batman İl Karması, Gökçe Spor Kulübü, Şahinbey İlçe Karması, İstanbul Gençlik Ve Spor İl Karması, Adana İl Karması, Gaziantep İl Karması 12 Karşıyaka Belediyesi İlçe Karması, Iğdır Karakoyunlu Gençlik ve Spor Kulübü, Tokat Gençlik ve Spor İl Takımı, Erzincan İl Karması 14 Tokat İl Karması, Iğdır Gençlik ve Spor Kulübü, TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü, Ordu Gençlik ve Spor İl Karması ve Samsun Tekkeköy İlçe Karması katıldı.

Atletizm Antrenörleri İbrahim Urgancı ve Metin Dilcioğlu yönetimindeki Balıkesir İl Karması, U14 Erkekler 5 x 80 metre yarışında Samet Keskin, Rasim Erkavalcıoğlu, Hakkı Poyraz, Doğukan Akan ve Hayri Erik ile Türkiye Şampiyonu olurken, Genel Klasmanda ise Türkiye ikincisi oldu.

Balıkesir Sporcu Eğitim Merkezi bünyesinde çalışmalarına devam ederken, Balıkesir Gençlik ve Spor Kulübü ile Balıkesir Büyükşehir Belediyespor forması giyen sporculardan oluşan Balıkesir İl Karması’nın madalya kürsüsünün ikinci sırasında yer almasında, 60 metre Türkiye beşincisi Samet Keskin, Yüksek Atlama Türkiye ikincisi ve Uzun Atlama Türkiye Dördüncüsü Semih Kahraman, bin metre Türkiye ikincisi Doğukan Akan, bin metre yürüyüş Türkiye beşincisi Ozan Efe Gülen, 60 metre engelli Türkiye 11’ncisi Rasim Erkavalcıoğlu ile fırlatma topu Türkiye 11’ncisi Muhammed Can Yanmaz, önemli rol oynadı.

9. TAF Küçükler Atletizm Takım Şampiyonasında kürsüye çıkan takımlar ise şu şekilde:

U14 KIZLAR: 1. Bursa Büyükşehir Şehir Belediye Spor Kulübü (113,0), 2. Samsun Tekkeköy İlçe Karması (104,5), 3. Antalya İl Karması (99,0)

U14 ERKEKLER: 1. Karşıyaka Belediyesi İlçe Karması (98,0), 2. Balıkesir İl Karması (94,0), 3. Adana İl Karması (92,0)

 

HABER: UĞUR YAZICI