Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş denetimleri sonucu aranan 19 şahıs yakalanırken çeşitli suçlara karıştığı tespit edilen şahıslara ise adli işlem uygulandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, "Milli Güvenlik, genel sağlık ve asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine" yönelik olarak bir dizi uygulamalar gerçekleştirildi. Uygulama ve denetimlere toplamda 538 personel katıldı. Çevik Kuvvet’in de dahil olduğu uygulamalar sonucunda 5 bin 578 şahıs sorgulandı.

Umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde yapılan sorgulamalar sonucunda 1 şahıs Silahlı terör örgütüne (FETÖ) üye olma suçundan, 1 şahıs kullanmak için uyuşturucu veya uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurma suçundan, 1 şahıs kadına Karşı basit yaralama suçundan, 1 şahıs mal beyanında bulunmamak suçundan, 1 şahıs suç eşyasının satın alınması veya kabul edilmesi suçundan, 3 şahıs hırsızlık suçundan, 1 şahıs 7258 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 1 şahıs kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak suçundan, 1 şahıs mühür bozma suçundan, 1 şahıs dolandırıcılık suçundan, 1 şahıs bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarını araç olarak kullanması suretiyle dolandırıcılık suçundan, 1 şahıs 6284 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 4 şahıs yoklama kaçağı suçundan ve 1 şahıs ülkede yasal kalış izni bulunmama suçundan toplamda 19 aranan şahıs yakalandı.

Ekipler ayrıca 422 umuma açık istirahat ve eğlence yerini denetlerken 3 iş yerine kapalı alanda tütün mamulleri tüketiminden ve 1 alana da işletmeye kayıtsız yabancı çalıştırma suçundan tutanak tuttu.

55 ARACA TOPLAMDA 139 BİN LİRA CEZA YAZILDI

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri tarafından yapılan eş zamanlı uygulamalarda ise bin 156 araç kontrol edildi. Ekipler eksik ya da kusurlu gördüğü toplam 55 araca 139 bin 11 lira idari para cezası uyguladı. Kanun ve kurallara uymadığı tespit edilen 7 araç trafikten men edilirken 4 şahsa alkollü araç kullanmaktan adli işlem yapıldı.

ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ       

Ekipler tarafından gerçekleştirilen kontrol ve aramalar esnasında üzerlerinden 3 adet ruhsatsız tabanca, 238 adet 9 mm çaplı ve (21) adet 7.65 mm çaplı fişek ele geçirilen 3 şahıs hakkında 6136 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 1 adet ruhsatsız kuru sıkı tabanca yakalanan 1 şahıs hakkında 2521 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 9 adet Ruhsatsız av tüfeği yakalanan 9 şahıs hakkında 5729 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 28,4 gram Metamfetamin maddesi yakalanan 1 şahıs hakkında TCK 191 suçundan, 3,34 gram tütünle karıştırılmış esrar maddesi yakalanan 1 şahıs hakkında TCK 191 suçundan, 6.640 TL nakit para, 5,5 litre sahte rakı, 3 litre sahte viski, 1,5 litre sahte votka ve 5 litre etil alkol yakalanan 1 şahıs hakkında 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan, 4 şahsa trafik güvenliğini tehlikeye düşürme TCK 179/3 suçundan, olmak üzere toplam 11 şahıs hakkında adli işlem, 10 şahıs hakkında idari işlem uygulandı.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK